Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Flaş!.. Başbakan Erdoğan'ın ses kayıtları montaj çıktı

/ Kaynak: İHA
Flaş!.. Başbakan Erdoğan'ın ses kayıtları montaj çıktı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

TÜBİTAK, Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddiasıyla internetten yayınlanan ses kayıtlarının montaj olduğunu bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bilirkişi raporu gönderen TÜBİTAK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddiasıyla internetten yayınlanan ses kayıtlarının montaj olduğunu bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin, soruşturma kapsamında ses kaydıyla ilgili bilirkişi raporu istedi.

Başbakan Erdoğan'ın, oğlu Bilal Erdoğan ile yaptığı iddia edilen görüşmelerin internette yayınlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında TÜBİTAK uzmanlarınca hazırlanan bilirkişi raporu, Çetin'e gönderildi.

Raporun sonuç kısmında, ses kaydının Youtube'dan indirilerek, "yaygın olarak bulunabilen yazılımlarla incelendiği" belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Yapılan spektrum incelemesi sırasında tespit edilen, kaydın içinde gözlemlenen çok sayıda 'çıkıntı' bu kaydın çok sayıda farklı kayıttan yararlanılarak oluşturulmuş bir montaj olduğunu ortaya koymaktadır.

Montajda dikkat çeken bir husus, konuşma bütünlüğünü sağlamak için sadece tüm kelimelerden oluşan bir montajdan farklı olarak, kelimelerin dahi parça hecelerden oluşturularak, istenen yeni kelimenin türetilerek ortaya çıkarıldığı ilginç bir uygulama ortaya konmuştur.

Bu montajın ortaya koyduğu diğer önemli bir husus, montajı gerçekleştirenlerin elinde Sayın Başbakan'a ve ailesine ait geniş bir konuşma havuzu (gerek telefon dinlemelerinden elde edilmiş veya gerekse diğer yöntemlerle legal/illegal yollarla elde edilmiş) bulunduğudur."

Başbakan Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya, raporun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulduğunu doğruladı. Özkaya, raporda söz konusu kayıtların montaj olduğuna dair tespitlerin yer aldığını bildirdi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...