Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zeytinburnu'nun son değerlisi icradan satışta!

Zeytinburnu'nun son değerlisi icradan satışta!

EMLAK Haberleri

İnşaat firmalarının gözü kapalı milyar liralar ödediği arsaların yer aldığı Kazlıçeşme bölgesinin son değerli taşınmazı satışa çıktı.

Bir ucu Zeytinburnu Demirhane Caddesi, diğer ucu ise Kennedy Caddesi'ne bakan arsayı Bakırköy 18. İcra Dairesi ihaleyle satacak. Eski çimento fabrikasının arsası olarak da bilinen taşınmaz 36 bin 396 metrekare büyüklüğe sahip. Bir zamanların popüler yayın kuruluşu Kanal 6'nın kurucuları arasında yer alan Mehmet Kurt'un sahibi olduğu Türk Çimentosu ve Kireci A.Ş.'ye ait olan arsanın metrekare birim fiyatı 10 bin lira seviyelerinde. Komşu parsel TOBB arsasının metrekaresi 15 bin 616, diğer komşu Emlak Konut GYO arsasının metrekaresi 14 bin lira. Arsa zengini olarak bilinen Mehmet Kurt'un şirketine ait olan Kazlıçeşme'deki taşınmazın ihalesi büyük çekişmeye sahne olabilir.
Şehrin kalbinde 700 dönümlük arsa
Üzerinde Marmara Forum AVM, Adalet Sarayı gibi yapıların yer aldığı 700 bin metrekarelik arsanın da daha önce sahibi olan Mehmet Kurt, burayı parsel parsel satarak para kazanmayı hedefliyordu. Ancak bölge ile ilgili Karayolları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin planları vardı ve sonuç olarak bedeli ödenerek arsanın yarısından fazlası kamulaştırıldı. Son olarak elinde 170 bin metrekare arsa kalan Kurt, taşınmazın 120 bin metrekaresine Marmara Forum AVM'yi inşa etmek istedi. Hatta projeyi hayata geçirebilmek için yolun karşı bölümünde yer alan 46 bin metrekarelik arsayı bedelsiz olarak İBB'ye devretti. Ancak Kurt, yıllar sonra arsayı geri alabilmek için İBB'ye dava açtı. Dava halen devam ediyor. nbsp;
13 milyar liraya yakın
Atlara olan merakıyla bilinen Mehmet Kurt'un sahibi olduğu 700 bin metrekarelik arsanın üzerinde bugün inşaat yapılmak istense, ortalama 3 emsalden 2 milyon 100 bin metrekarelik inşaat alanı ortaya çıkıyor. Bölgedeki metrekare fiyatlarının ortalama 6 bin lira seviyelerinde olduğu varsayılırsa ortaya 12 milyar 600 milyon liralık rekor bir hasılat çıkıyor.
Konumuyla göz dolduruyor
Çevresinde oteller, deri mağazaları, konut projeleri gibi birçok yapı bulunan arsa konumuyla dikkat çekiyor. Bir yanı Demihane Caddesi, diğer yanı ise Kennedy Caddesi'ne bakan arsa Zeyport Liman İşletmeleri ile Aytekin Kotil Parkı'na çok yakın bir konumda bulunuyor. İstanbul'un en değerli otelleri arasında yer alan Zeytinburnu Novotel ve Zeytinburnu Ibis Otel'in yanı başında yer alan arsa ayrıca Zeytinburnu Belediyesi ve Marmaray Kalıçeşme İstasyonu'na çok yakın bir bölgede yer almakta. Ayrıca arsanın hemen bitişiğinde Ottomare Suites projesi inşa edilmekte.
Fiyatı dikkat çekiyor
Bakırköy 18. İcra Dairesi'nin satışa çıkardığı arsanın tahmini bedeli 366 milyon 217 bin 386 lira olarak belirlendi. KDV'si yüzde 18 olan taşınmazın ihalesinde ilk satış günü 23 Temmuz 2014, saat 9.30- 9.40 olarak belirlendi. Alıcı çıkmaması durumunda ise ikinci satış 27 Ağustos 2014 günü aynı saatlerde gerçekleştirilecek. İhaleler Bakırköy Adalet Sarayı Satış Mezat Salonu'nda yapılacak.
Bitişiğindeki TOBB arsası 1.1 milyara satıldı
Şadan Kalkavan Holding- Hasoğlu Yapı- Gül Yapı ortaklığı, satışa sunulan taşınmazın bitişiğindeki TOBB arsasını 1 milyar 140 milyon liralık asgari bedel taahhüt ederek satın almıştı. TOBB parselinin komşusu olan Emlak Konut GYO Kazlıçeşme arsası ise Özak GYO- Yenigün İnşaat- Delta ve Ziylan ortaklığının 4 milyar 240 milyon liralık rekor teklifi ile satılmıştı. Emlak Konut GYO, 111 bin 262 metrekarelik arsadan en az 1 milyar 568 milyon 800 bin lira kazanacak. nbsp;
Metrekaresi 10 bin lira
Bakırköy 18. İcra Dairesi'nin satışa çıkardığı arsanın metrekare birim fiyatı KDV hariç 10 bin lira. 36 dönümlük arsanın 73 bin metrekarelik komşu parseli TOBB arsasının metrekaresi 15 bin 616 lira, 111 bin 262 metrekarelik Emlak Konut Kazlıçeşme arsasının metrekaresi ise 14 bin lira seviyelerinde. nbsp;


emlaktasondakika

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...