Avrupa'ya hangi takımlarımız gidecek?

Avrupa'ya hangi takımlarımız gidecek?

SPOR Haberleri

UEFA Tahkim Kurulu, Eskişehirspor ve Sivasspor'u 1 yıl Avrupa kupalarından men ettiğini açıkladı. İşte yerlerine gidecek takımlarımız...u

Eskişehirspor ve Sivasspor'un Avrupa Ligi'ne katılım hakkını kaybetmesiyle bundan sonra ne olacağı da tartışılmaya başlandı. İhtimallerden ilki UEFA'nın TFF'ye Avrupa Ligi için yeni iki takım bildirmesi talebinde bulunması. Bu durumda TFF, lig sıralamasına göre seçimini yapacak. Ancak burada da bir takım devre dışı kalacak. Kasımpaşa, ligi 6. sırada bitirmesine rağmen UEFA kulüp lisansı alamadığı için Avrupa kupalarına gidemiyor. Bu da TFF'nin 7. Karabükspor ve 8. Bursaspor'un isimlerini UEFA'ya bildirme ihtimalini gündeme getiriyor.
nbsp;
Ancak UEFA'nın TFF'den herhangi bir talepte bulunmaması ve Avrupa Ligi'ne sadece Trabzonspor'un gitmesi de ihtimaller dahilinde.


KAOS DA OLABİLİR


Sıralama ve genel durum olarak Bursaspor ve Karabükspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edebileceği konuşulsa da UEFA'nın 'sıfır tölerans' konusu bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.


İşte son ihtimal..


6-Kasımpaşa (Lisans alamadı)
7-Karabükspor (Şike soruşturmasında adı geçti)
8-Bursaspor (Şike soruşturmasında adı geçti)
9-Gençlerbirliği (Şike soruşturmasında adı geçti)
10-Akhisar Belediye
11-Torku Konyaspor (Lisans alamadı)
13-Çaykur Rizespor


HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...