Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni yol haritası ve daha somut adımlar yolda

Yeni yol haritası ve daha somut adımlar yolda

GÜNDEM Haberleri

Atalay Diyarbakır'da açıkladı: Sürece yeni bir ivme kazandırma çalışması içindeyiz. Yeni bir yol haritası kararı çıktı. Çalışmasını yapıyoruz…

AK Parti, bir buçuk yılı geride bırakan çözüm sürecini, çözümün kalbi Diyarbakır'da tartıştı. AK Parti Genel Merkezi AR-GE başkanlığının düzenlediği "Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı" dün Liluz Otel'de başladı. Çözüm sürecinin tüm boyutlarıyla tartışıldığı toplantıya, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Tarım Bakanı Mehdi Eker, AK Parti kurmayları, milletvekilleri, gazeteciler ile sivil toplum örgütlerinin yanı sıra DTK Genel Sekreteri Seydi Fırat ve Türkiye Barış Meclisi Başkanı Hakan Tahmaz da katıldı. Ancak HDP ve BDP'den katılım olmadı. nbsp;
Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nın Türkçe, Kürtçe ve Arapça hazırladığı 'Sessiz devrim' kitapçığının dağıtıldığı etkinlikte konuşan Başbakan Yardımcısı Atalay, çözüm sürecinin geleceğine ilişkin çarpıcı detaylar verdi. "Şeffaf ve toplum destekli gittiğinde, sürecin daha iyi yürüdüğünü görüyoruz" diyen Atalay şöyle devam etti: "Sürece yeni bir ivme kazandırma çalışması içindeyiz. Yeni bir yol haritası kararı çıktı. Çalışmasını yapıyoruz… Yeni adımlar atılacak, daha somut yol haritası üzerinde çalışılıyor diye duyulduğunda bölgede hareketlilik başladı. Yol kesmeler vesaire, anlamakta zorlanıyoruz… Anaların yaptığı eylemi çok değerli görüyorum. Sivil, toplumsal bir inisiyatif olduğu için. Siyasi heyetin adadan dönüşünden sonra açıklamalarını önemli ve doğru buluyoruz. Bunlar bizim de düşüncelerimiz…"
İçişleri Bakanı Efkan Âlâ yeni Türkiye için siyasetin söz sahibi olduğu yeni bir dil kullanma çağrısı yaparken, Tarım Bakanı Mehdi Eker de son günlerde yaşanan gerilime şöyle tepki gösterdi: "Zaman zaman barış sürecini zehirleme teşebbüslerine şahit oluyoruz. Yollar kesiliyor. Hangi bölgede, uyuşturucu ekildiği bilinen bölgede. Eğer biz dağdakiler insinler, ovadakiler siyaset yapsınlar diyoruz. 15 yaşındaki kız çocuklarını dağa kaçırmak süreci zehirleme teşebbüsüdür."


nbsp;Yeni yol haritası ve daha somut adımlar yolda

3 BAKAN,?O?ANNELERİ?ZİYARET?ETTİ
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yaklaşık 23 gündür Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde çocuklarının dağdan getirilmesi için eylem yapan anneleri ziyaret ederek moral verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...