KPSS engeli kalkıyor

KPSS engeli kalkıyor

EĞİTİM Haberleri

28 Şubat sürecinde başörtüsü sebebiyle üniversiteden atılan, sonrasında okulu bitirenler, KPSS yerine kurumların yapacağı özel sınavla memur olabilecek

TBMM Genel Kurulu'nda önümüzdeki günlerde görüşülecek taşeron işçilerle ilgili torba tasarıya önemli bir düzenleme ekleniyor. 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle üniversitelerden atılanlar, çıkarılan öğrenci aflarından yararlanarak okullarını bitirmelerine rağmen kamuda işe başlamaya yönelik başka bir mağduriyetle karşılaştılar. O dönemde, KPSS sınavı olmadığı için kurumlar kendi açtıkları sınavlarla personel alıyordu. Söz konusu kişiler bugün de aynı haktan yararlanmak istediklerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kadar ilettiler. Erdoğan da bu mağduriyetin giderilmesi için kurmaylarına talimat verdi. AK Parti kurmaylarından edinilen bilgilere göre, başörtüsü nedeniyle üniversitelerden atılanların 28 Şubat dönemindekine benzer bir sınav sistemi ile kamuya geçiş yapmalarının önünü açacak bir düzenleme yapılması kararlaştırıldı. Torba tasarıya eklenecek düzenlemenin ardından bu haktan yararlanmak isteyenler YÖK'ten "Başörtüsü nedeniyle okuldan atıldığına" dair belge alacak. Bu belge ile kamu kurumları KPSS dışında bir yazılı ve sözlü sınav yapacak. Sınavı geçenler memuriyete hak kazanacak.
Yücel Kayaoğlu / TÜRKİYE GAZETESİ




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...