TÜBİTAK açıkladı: Erdoğan'ın ses kaseti montaj

TÜBİTAK açıkladı: Erdoğan'ın ses kaseti montaj

GÜNDEM Haberleri

Paralel yapının darbe girişiminin bir ayağı daha çöktü. Başbakan ve Bağış'a ait olduğu iddiasıyla yayınlanan ses kayıtlarının montaj olduğu belgelendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bilirkişi raporu gönderen TÜBİTAK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddiasıyla internetten yayınlanan ses kayıtlarının montaj olduğunu bildirdi. Raporda, "Kaydın içinde belirlenen çok sayıda 'çıkıntı' bu kaydın çok sayıda farklı kayıttan yararlanılarak oluşturulmuş bir montaj olduğunu ortaya koymaktadır. Montajda dikkat çeken bir husus, kelimelerin dahi parça hecelerden oluşturularak, istenen yeni kelimenin türetildiğidir. Bu montajın ortaya koyduğu diğer önemli bir husus, montajı gerçekleştirenlerin elinde Sayın Başbakan'a ve ailesine ait (legal veya illegal yöntemlerle kaydedilmiş) geniş bir konuşma havuzu bulunduğudur" denildi. Eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın, gazeteci Metehan Demir ile yaptığı iddia edilen görüşme de TÜBİTAK raporuna göre montaj çıktı. Raporda, "Kaydın içinde gözlemlenen çok sayıda çıkıntı, bu kaydın çok sayıda farklı kayıttan yararlanılarak oluşturulmuş bir montaj olduğunu ortaya koymuştur. Montajda, konuşma bütünlüğünü sağlamak için kelimelerin dahi parçalanmış hecelerden oluşturularak, istenen yeni kelimelerin türetilerek ortaya çıkarıldığı ilginç bir uygulama ortaya konmuştur" ifadeleri yer aldı. Konu ile ilgili soruları cevaplandıran Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Hece hece montaj yapmışlar. Bunların kendi hedeflerine ulaşmak için her yolu mübah gördüklerini de gördük" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...