'Baykal Köşk için çatı aday olabilir'

'Baykal Köşk için çatı aday olabilir'

GÜNDEM Haberleri

CHP'li Tekin Bingöl, CHP seçmeninin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda kendi adayı dışında bir adaya oy vermeyeceğini söyledi.

CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP seçmeninin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda kendi adayı dışında bir adaya oy vermeyeceğini söyledi. CHP muhabirleriyle kahvaltıda bir araya gelen Bingöl, "Türkiye'deki bu gerginliği ortadan kaldıracak, bu ayrışmayı önleyecek, yeniden huzurlu bir Türkiye'yi oluşturmak adına, bu düşüncede olan bir cumhurbaşkanı tespit etme arayışı içindeyiz. Umarım vatandaşlarımızın karşısına da böyle bir cumhurbaşkanı adaylıyla çıkmayı başaracağız" dedi. Bingöl, seçimlerin ikinci turunda seçmenin işinin daha kolay olacağını söyledi. Bingöl, "İkinci turda bizim seçmenimiz, ülkede birliği, bütünlüğü sağlayacak, demokrasiyi, insan hakları ve özgürlükleri savunan bir cumhurbaşkanı olmasına dikkat edecek" değerlendirmesini yaptı.
Bingöl, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın "işbirliğinin ilk turda yapılması" yönündeki görüşünün ve Baykal'ın çatı aday olarak da isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine, "Bizim ilkelerimiz, bizim bu konudaki düşüncelerimizin etrafında bir çatı aday söz konusu olduğunda neden olmasın? Ama önce ilkelerin etrafında buluşulabilirse, asıl olan ülkenin geleceğiyse, asıl olan ülkedeki huzur ve güven ortamının tesisiyse, asıl olan bu ayrıştırıcı anlayışın bertaraf edilmesiyse böyle bir aday söz konusu olacaksa elbette değerlendirilir" diye konuştu.
Şükran Kaban / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...