Katliamdan kurtulan genç müslüman oldu

Katliamdan kurtulan genç müslüman oldu

DÜNYA Haberleri

Norveç'te İslam düşmanı Breivik'in 77 kişiyi öldürdüğü katliamdan kurtulan Morten Abrahamsen (22) isimli gencin saldırıdan bir ay sonra Müslüman oldu.

Norveç'te 2011 yılında İslam düşmanı Breivik'in 77 kişiyi öldürdüğü katliamdan kurtulan Morten Abrahamsen (22) isimli gencin saldırıdan bir ay sonra Müslüman olarak İbrahim ismini aldığı ortaya çıktı. Saldırı esnasında tuvalete saklandıklarını ifade eden Abrahamsen, "Saklanırken yanımızda Müslüman bir kız vardı. 'Dua edelim mi?' diye sordu. Başka bir kız daha vardı. O da Hıristiyandı. Bir tane de Ateist kız vardı. Bir de ben vardım. Müslüman kız Kenyalıydı. Arapça dua etmeye başladı. Ben de birden 'Allahu Ekber' demeye başladım ve bir anda bunda bir anlam olmalı diye düşündüm" şeklinde konuştu. Saldırıdan bir ay sonra İslamiyeti seçtiğini belirten genç, ondan sonra psikolojisinin de düzeldiğini bildirdi. Abrahamsen, saldırıyla İslamiyete zarar vermek istendiğini ancak tam tersi yaşandığını sözlerine ekledi. OSLO İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...