İdamlarla ilgili flaş gelişme

/ Kaynak: AA
İdamlarla ilgili flaş gelişme

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da haklarında idam cezası verilen 10 darbe karşıtının dosyaları Müftüye gönderildi

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi üyesi Abdurrahman el-Birr'in de aralarında bulunduğu darbe karşıtı 10 kişi hakkında daha idam kararı verilerek, dosyalarının Müftüye gönderildiği bildirildi.
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şibra el-Hayme Ceza Mahkemesi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 48 sanığın "şiddete teşvik, yol kesmek ve kalabalığa ateş açarak korku oluşturma" suçlamasıyla yargılandıkları davanın duruşmasında 10 kişi hakkında idam kararı verdi. Haklarında idam kararı verilen sanıkların dosyaları onaylanması için Mısır Müftüsüne sevkedildi.
Mahkeme ayrıca 10 kişi hakkında verilen idam hükmüne ilişkin kararın 5 Temmuz'da sanıkların yüzüne okunmasına karar verdi.
Ordunun 3 Temmuz 2013'te yönetime müdahalesinin ardından darbe karşıtları, Kahire-İskenderiye güzergahında bulunan Kalyub kentinde "Ziraat yolu" olarak adlandırılan otoyolu kapatarak trafiğin aksamasına neden olmuş, göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...