HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mahkemeden sevgiliye hapis cezası

Kaynak:
Mahkemeden sevgiliye hapis cezası

YAŞAM Haberleri  / 

Nevşehir'de Ş.K. adlı kadın ve kocasının sevgilisi karşılıklı hakaretlerden mahkemelik oldu.

Mahkeme sevgiliye 4 ay ertelemesiz hapis cezası ve 20 bin TL para cezası verdi. Yargıtay ise boşanma davasında Ş.K.'ya verilen 16 bin TL tazminatı az bularak bozdu... nbsp;Aldatılan evli kadın Ş.K, eşinin sevgilisi olan N.S'yle Facebook üzerinden kavga edince mahkemelik oldu. İki kadının da karşılıklı hakaretten yargılandığı davada mahkeme, evli kadını haklı buldu ve N.S hakkında ertelemesiz 4 ay hapis ve 20 bin lira para cezası verdi. Bu dava devam ederken Ş.K'nin kocası Ö.K, boşanma davası açtı. Ancak Ş.K, eşinin kendisini N.S'yle aldattığını mahkemede belgeleyince bu kez koca da 16 bin lira tazminat ödemeye mahkûm oldu. Mahkeme çifti boşarken, Ş.K az bulduğu tazminat için Yargıtay'a gitti. Yargıtay da kadının yaşadıklarının ağırlığını göz önünde bularak yerel mahkemenin kararını bozdu.


Ceza davacı sevgiliye verildi
Nevşehir'de yaşayan Ö.K. adındaki evli adam, dükkân komşusu olan N.S'le 2013'te arkadaş oldu ve bir süre sonra aralarında sevgililik ilişkisi başladı. N.S, evli erkekle ilişkisini Facebook'taki sayfasından fotoğraflarla da paylaştı. Hatta bu fotoğrafları sevgilisinin eşine de gönderdi. Ö.K ve karısı Ş.K'nin 7 yıllık evliliği sarsıldı. Yasak ilişkinin ortaya çıkmasının ardından Ş.K de kocasının sevgilisi N.S'ye mesajlar göndermeye başladı. N.S ise "kişilerin huzur ve sükununu bozma ve hakaret" suçlarından Ş.K'ye dava açtı. Ancak hakaretlerin karşılıklı olması nedeniyle savcılık her iki kadın hakkında da sanık olarak iddianame düzenledi. Ş.K ve N.S, Nevşehir 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.
Yargılamanın sonunda mahkeme, Ö.K ile N.S arasında duygusal yakınlık olduğu dosyaya sunulan fotoğraf ve bilgisayar çıktılarıyla delillendirildiği, N.S'nin yasak ilişkisini Ş.K'ye duyurmak için hareket ettiği, ilişkisine dair fotoğraflar göndererek telefondan da mesajlar attığının sabit olduğunu bildirerek, "Yargılamanın her aşamasında N.S bu durumu ısrarla inkar etmiş, samimiyeti yönünde mahkememizde şüphe oluşturmuştur. Tarafların kişisel ve sosyal durumları Ş.K'nin eşiyle boşanma aşamasındayken N.S'nin bu eylemi işlemiş olması, bu durumun Ş.K üzerindeki etkisi birlikte değerlendirilerek N.S hakkında ceza tayini yoluna gidilirken alt sınırdan uzaklaşılmıştır" açıklamasını yaptı.


Aldatan koca kusurlu bulundu
Mahkeme ayrıca, "Yargılama aşamasında mahkememizce gözlemlenen somut bir pişmanlığının olmaması ve suçun işlenmesindeki özellikler dikkate alınarak verilen hapis cezası hakkında takdiren erteleme uygulanmamıştır. Bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkememizde olumlu kanaat de oluşmadığından N.S'ye verilen hapis cezası ertelenmemiştir" denildi.
Mahkeme, alt sınırdan uzaklaşarak N.S hakkında 4 ay hapis cezası verdi. Ayrıca 20 bin TL olan manevi tazminatın 6 Mayıs 2013 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte Ş.K'ye verilmesine de karar verildi.
Yaşananlar üzerine Ö.K, Kayseri 3. Aile Mahkemesi'ne karısının kendisini aldattığı ve aralarında şiddetli geçimsizlik olduğunu iddia ederek boşanma davası açtı. Yaşadıkları nedeniyle de 50 bin lira maddi, 50 bin lira da manevi tazminat talep etti. Dava kapsamında diyecekleri sorulan Ş.K, eşinin yasak ilişkisini anlattı ve fotoğraflarla mesajları mahkemeye delil olarak sundu. Ş.K, ayrıca eşinin Tokat attığını, aile büyüklerine küfür ettiğini de beyan etti. Mahkeme ise tarafların boşanmasına karar vererek, "Her ne kadar davacı koca eşinin sadakatsiz olduğunu bildirmiş ise de her iki tarafın da bu yönde iddialarının olmuş, davacı eşinin sadakatsizliğini ispat edememiştir. Dosya içeriğine göre davacı koca tam kusurludur. Hiç kimsenin kendi kusuruna dayanarak dava açamayacağı ve hak talep edemeyeceği kanaatiyle davacının maddi-manevi tazminat talebinin reddine karar verilmiştir" denildi. Mahkeme, aldatılan eş Ş.K'ye 16 bin TL verilmesine karar verdi.


Yargıtay kararı bozdu
Kayseri 3. Aile Mahkemesi'nin verdiği 16 bin TL'lik tazminat miktarını az bularak itiraz eden Ş.K, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne başvurdu. 15 Nisan 2014 tarihinde karar veren Yargıtay, Ş.K.'nın yaşadıklarının ağırlığını göz önünde bularak yerel mahkemenin kararını bozdu.


nbsp;'Her şeyin bir bedeli var'
Milliyet'e konuşan Ş.K, "7 yıllık evliydim ve 1 oğlum var. 2 yıldır yaşadıklarımı anlatsam yazı dizisi olur. Eşimle boşanma durumuna gelme nedenimiz başka bir kadın. Eşim hatta o kadına imam nikâhı kıydı. Birlikteliklerini gözler önünde yaşadılar. Gece gündüz yedikleri içtikleri, tatilleri, yeni ev ve eşyalarını ve imam nikâhı kıymalarını sosyal ortamda paylaştılar. Bunları üzülmem için yaptılar. Her şeyin bir bedeli var" dedi.
MİLLİYET
YAŞAM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...