BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Yoğurt suyunu atmayın

Yoğurt suyunu atmayın

Yoğurdun suyunda bulunan ve Türkiye’de eksikliği en fazla görülen Riboflamin (B2) vitamininin, sağlık için faydalı olduğu bildirildi.



KAYSERİ- Yoğurdun suyunda bulunan ve Türkiye’de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biri olan Riboflamin (B2) vitamininin, sağlık açısından son derece faydalı olduğu bildirildi. Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurten Budak, yaptığı açıklamada, yoğurdun kalitesini ve lezzetini artıracağı düşüncesiyle suyunun dökülmesinin yanlış alışkanlık olduğunu belirtti. Sağlıklı bir besin maddesi olan yoğurt suyunun dökülmeyip başka alanlarda kullanılması gerektiğine dikkat çeken Budak, şunları söyledi: “Yoğurdun suyunun dökülmesi ile sağlık açısından son derece faydalı olan bu vitamin boşa gitmektedir. Bu nedenle bu su kesinlikle dökülmemeli ve mutlaka süzdürülmesi gerekiyorsa başka yerlerde kullanılmadır. Örneğin ayran ve yoğurt çorbası yapımında yoğurt suyunun kullanılması, bu değerli besin kaynağının boşa gitmesini engelleyecektir.”
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT