Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yol kapatan PKK'lılara müdahale

/ Kaynak: AA
Yol kapatan PKK'lılara müdahale

GÜNDEM Haberleri  / AA

Van'ın Çatak ilçesinde karakol inşasını bahane ederek eylem yapan ve yol kapatan terör örgütü yandaşlarına müdahalede bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, BDP İl Başkanlığı, Çatak ilçesine bağlı Büyükağaç köyünde askeri karakol ve baraj yapımını bahane ederek Çatak-Pervari yolundaki Övecek köyü yakınlarında 4 gün önce çadır eylemi başlattı.

Çadırda kalan bazı terör örgütü yandaşlarının, dün yolu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yaptığı yönünde bilgiye ulaşan İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde zırhlı araçlarla söz konusu bölgeye gitti.

Anons yaparak yolun açılması yönünde uyarıda bulunan güvenlik güçlerine, terör örgütü yandaşları molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı.

Göstericiler, güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunmasıyla dağıtıldı. Daha sonra yoldaki taş ve barikatları toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ile temizleyen güvenlik güçleri, terör örgütünü simgeleyen bez ve afişleri de toplayarak bölgeden ayrıldı.

Çadırın kurulduğu alanda gazetecilere açıklama yapan Çatak Belediye Başkanı Celaletttin Bartu, sabah saatlerinde yapılan operasyona anlam veremediklerini belirterek, alanda bulunan partililerin operasyona karşı direniş gösterdiğini öne sürdü.

Müdahale esnasında gerçek mermi kullanıldığını iddia eden Bartu, çadır eylemindeki amaçlarının devam eden barış sürecine destek vermek olduğunu savundu. Bartu, sosyal medyaya ve bazı gazetelere yansıyan yalan haberler üzerine böyle bir operasyon yapıldığını bildirerek, yol kapatma gibi bir durumun olmadığını, operasyona karşı çıkmak için yola barikat kurulduğunu ileri sürdü.

Bölge halkının güvenliğini sağlamak amacıyla eylemlerine devam edeceklerini ifade eden Bartu, "Biz bu tür olayları kınıyoruz. Bir daha olamamasını diliyoruz. Ama olursa çok daha kötü sonuçlar vereceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Operasyonun ardından Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile başkan yardımcıları, BDP il yöneticileri ve çok sayıda partili de çadırın kurulduğu alana geldi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...