Muhammed 1 ay sonra annesine kavuştu

/ Kaynak: AA
Muhammed 1 ay sonra annesine kavuştu

YAŞAM Haberleri  / AA

Almanya'da şiddet gördüğü iddiasıyla gençlik dairesince ailesinden alınan 5 aylık Muhammed, mahkeme kararıyla anne-babasına geri verildi.

Almanya'da şiddet gördüğü iddiasıyla 5 Mayıs'ta gençlik dairesince ailesinden alınarak koruyucu aileye teslim edilen 5 aylık Muhammed, mahkeme kararıyla anne-babasına geri verildi. Baba İsmail Oral, dün görülen mahkemede hakimin Muhammed'i kendilerine geri verdiğini belirterek, Alman hukukuna her zaman inandıklarını ve güvendiklerini söyledi. 'Sanki yeniden bir çocuğumuz olmuş gibi bir duygu içeri. Dünyalar bizim oldu' diyen Oral, tarifsiz bir sevinç yaşadıklarını kaydetti.
HAKLI OLAN SESİNİ ÇIKARSIN
Alınan karar uyarınca gençlik dairesi ile ortak bir çalışma sürecine girildiğini anlatan baba Oral, şöyle devam etti: 'Gençlik Dairesi ile bakım konusunda anlaştık. İnşallah büyük sıkıntılar olmadan, kimsenin kalbi kırılmadan bu süreci sonlandırmayı düşünüyoruz. Gençlik dairesinin anlaşmasına göre babalık iznine ayrılmam istendi. 5 aylık babalık iznine ayrıldım. Gençlik dairesi izin seyahatlerimi engelledi. Oturduğumuz yerde kalmamızı istedi gelecek 6 ay içerisinde. Bu şartlar altında geri vermeye razı oldu gençlik dairesi. Eve pedagojik destek alınacak, ebe gelecek. Haklılar ise haklıyım desinler. Çünkü her zaman gençlik dairesi haklı olmuyor. '
TÜRKLER KORUYUCU OLMALI
Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay da adaletin yerini bulduğunu belirttti. Koruma altına alınan çocuklara Türk ailelerin koruyucu aile olmasının önemine vurgulayan Altay, Velbert kentindeki yürüyüşe 5 bin kişi katılmasına rağmen koruyucu aile sayısının yok denecek kadar az olduğuna dikkati çekti. Gençlik dairelerinin yeterli incelemeleri yapmadan çocukları doğrudan ailelerinden ayırmayı tercih ettiğini ifade eden Altay, 'Çocuğu pedagojik gözetim altında da tutabilirlerdi. Ama gençlik daireleri hep bunu yapıyor, çocukları aileden koparıyor' dedi.
Türkler onun için yürümüştü
Amanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti Velbert kentinde, rahatsızlandığı için hastahaneye götürülen 5 aylık Muhammed bebek, doktorların şiddet gördüğünü iddia etmesi üzerine, Velbert Gençlik Dairesi tarafından 5 Mayıs'ta ailesinden alınarak koruyucu bir aileye verilmişti. Geçtiğimiz hafta Almanya'da Türklere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler yapan Umut Yıldızı Derneği öncülüğünde, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), İslam Toplumu Milli Görüş (İGMG), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DTİB) ve Şems Derneğinin desteğiyle yürüyüş düzenlenmişti.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...