PKK'lılar Van'da yol kesti, polise saldırdı

PKK'lılar Van'da yol kesti, polise saldırdı

GÜNDEM Haberleri

Van'ın Çatak ilçesinde bir grup karakol yapımını protesto etmek için yol kapattı. Güvenlik güçlerinin gruba müdahale etmesi üzerine olaylar çıktı.

BDP İl Başkanlığı, Çatak ilçesine bağlı Büyükağaç köyünde askeri karakol ve baraj yapımına tepki için Çatak-Pervari yolundaki Övecek Köyü yakınlarında 4 gün önce çadır eylemi başlattı. İddiaya göre gruptaki bazı kişilerin yol kontrolü yapması üzerine güvenlik güçleri operasyon yaptı. Anons yaparak yolun açılması yönünde uyarıda bulunan güvenlik güçlerine, grup molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı.

Göstericiler, güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunmasıyla dağıtıldı. Yoldaki taş ve barikatlarda temizlendi.

Operasyona tepki gösteren Çatak Belediye Başkanı Celaletttin Bartu, çadır eylemindeki amaçlarının devam eden barış sürecine destek vermek olduğunu savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...