Türkiye ile İran arasında bir ilk!

Türkiye ile İran arasında bir ilk!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ile İran arasında Suriye sorununa rağmen son dönemde gelişme gösteren ilişkiler çerçevesinde bir ilk yaşanacak.

Türkiye - İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Birinci toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkanlığında yapılacak. nbsp;Cumhurbaşkanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Ruhani'nin ziyaretiyle ilgili şu bilgiler verildi:
"İran Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlerine icabetle, 9-10 Haziran 2014 tarihlerinde ülkemizi ziyaret edecektir.
Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın İran İslam Cumhuriyeti'ne 13-16 Şubat 2011 tarihlerinde gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından İran'dan ülkemize Cumhurbaşkanı seviyesindeki ilk ziyarettir.
Bu vesileyle gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanısıra güncel bölgesel ve uluslararası konuların da ele alınması öngörülmektedir.
Ziyaret sırasında ayrıca, Başbakan Sayın Erdoğan'ın 28-29 Ocak 2014 tarihlerindeki İran ziyaretleri sırasında kurulması kararlaştırılan Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Birinci Toplantısı da Konuk Cumhurbaşkanı ve Başbakan Sayın Erdoğan'ın riyasetinde düzenlenecektir.
Sayın Ruhani'nin ziyareti, geleneksel komşuluk ilişkilerinin ötesinde derin tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz İran'la son dönemde gelişme gösteren ilişkilerimizin daha da ileriye taşınmasına katkı sağlayacaktır."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...