Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şok suçlama: "Apple ismimizi çaldı!"

Şok suçlama: "Apple ismimizi çaldı!"

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple tarafından WWDC'de tanıtılan yenilik, daha ilk günden davalık olmak üzere!

Geçtiğimiz günlerde WWDC konferansında Apple'ın tanıttığı HealthKit ismindeki API'ye Avustralya'da bulunan HealthKit ismindeki bir şirketten tepki yağıyor! Avustralyalı HealthKit'e göre Apple, isimlerini izinsiz olarak kullanıyor.

HealthKit şirketinin CEO'su Lachlan Wheeler resmi sayfalarından yaptığı açıklamayla tepkisini böyle belirtiyor: nbsp; "Saat 4.30'da uyandım ve Apple iPhone cihazımdan her sabah olduğu gibi e-postalarımı kontrol ettim. Arkadaşlarımdan biri Apple'ın bizi satın mı aldığını yoksa gizli bir anlaşma mı yaptığımızı sorduğunu okudum. Şaşırdım ve bilgisayarımı açıp web sayfamızın tıklanma oranlarını inceledim. Binlerce yeni kişi sayfamızı ziyaret etmişti. Bunun iyi bir şey olduğunu düşünebilirsiniz ama hayır; bizim için hiç iyi bir şey değil. Apple bizim HealthKit fikrimizi çok beğenmiş ve bizim ismimizin geçtiği yeni bir yazılım çıkarmış. HealthKit bizim tarafımızdan kullanıyor." HealthKit şirketinin resmi Twitter hesabından da; "Apple'ın bizim ismimizi kullanması rahatsız edici! Tim Cook bunun farkında mı?" açıklaması yapılmış.

Apple HealthKit son kullanıcıya hatip etmiyor. Geliştiriciler tarafından kullanılacak olan HealthKit, geliştirilen uygulamaların Health uygulamasına entegre edilmesini sağlayan bir araç. Bakalım Avustralyalı şirket Apple ile daha ne kadar mücadele edebilecek?

Chip

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...