SMS göndermek artık yasak!

SMS göndermek artık yasak!

TEKNOLOJİ Haberleri

İnternet yasaklarına alıştık ama SMS gönderme yasağını ilk defa görüyoruz...

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde SMS mesajlarının iletimi ve gönderimi hükümet tarafından engellendi. Yasağın bir kaç gün önce uygulamaya geçtiğini fakat uluslararası haber ajanslarının yasağı yeni servis ettiği söyleniyor.

Agence France-Presse'nin haberine göre, SMS'ler güvenlik tehdidi yüzünden engellendi. Ülkenin başkenti Bangui'de büyük çaplı grevlerin ve şiddet olaylarının SMS ile organize edildiğine inanan ülkenin Başbakanı Andre Nzapayeke, kurmaylarına ,"SMS'i engelleyin." dediği iddia ediliyor.

AFP'nin elde ettiği bilgilere göre engelleme bir kaç gün sürecek fakat operatörlere Güney Afrika Cumhuriyeti Telekomünikasyon Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "SMS kullanımı diğer bir duyuruya kadar durdurulmuştur" deniyor. Kullanıcılar SMS göndermeye çalıştıkları zaman, "SMS'e izin verilmiyor" uyarısını alıyorlar.

Bağımsız haber ajansı VICE'ın raporlarına göre Güney Afrika Cumhuriyeti'nde çıkan olaylarda en az 15 kişi öldü. Ülkede din ve mezhep farklılıklarının neden olduğu bu şiddetin ne kadar süreceği hala belli değil.

Chip

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...