3. Havalimanı Almanları çıldırttı!

3. Havalimanı Almanları çıldırttı!

DÜNYA Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün temeli atılan 3.Havalimanı Almanların gündeminde.

Ülkenin önemli basın kuruluşu Deutsche Welle haberi manşetlerine taşıdı. Alman basın kuruluşunun haberi veriş şekli ise hayli ilginç oldu. Kuruluş haberi internet sitesinde "Tarihi proje mi, çevre felaketi mi?" başlığı ile verdi. Haberin yayına girmesinden hemen sonra Hürriyet gazetesi haberi alıntılayarak kısa sürede okuyucularına servis etmesi dikkatlerden kaçmadı.

KENDİLERİNE RAKİP GÖRDÜKLERİNİ İTİRAF ETTİLER

Sözkonusu haberde Alman basın kuruluşu 3.Havalimanı'nın Frankfurt Havalimanı'na rakip olduğunu da belirterek okuyucularına bu detayı vermeyi unutmadı. Haberde konuya ilişkin şu ifadeler yeraldı.

"Aynı anda 500 uçağın park edebileceği 3'üncü havalimanı, Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından inşa edilecek. Avrupa'da Heatrow ve Frankfurt havalimanlarına rakip olacak olan yeni havalimanının 2018'de faaliyete geçmesi planlanıyor.

KAYGILIYIZ!

Haberi çevre üzerinden veren Deutsche Welle çevre üzerinden verdiği haberinde çevrecilerin çok kaygılı olduklarını yazdı. Deutsche Welle'ye göre havalimanı için yapılacak inşaat çevreye çok zarar verecek olduğu detayları ile anlatıldı. Haberini Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu'dan aldığı bilgiler ile destekleyen Deutsche Welle sözkonusu basın kuruluşu Bozoğlu'nun açtığı davalar ile haberini destekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...