Başbakan Erdoğan: 'Bu ülkenin tek çatısı AK Parti'

Başbakan Erdoğan: 'Bu ülkenin tek çatısı AK Parti'

GÜNDEM Haberleri

'Girdiğimiz 7 seçimde de bu ülkenin çatı partisi olduğumuzu ispatladık. Göreceksiniz 77 milyon insan 10 Ağustos'ta bu ortak çatı altında buluşacak.'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 3 Kasım 2002'de ülkenin çatı partisi olduğunu gösterdiğini ve sonraki seçimlerde de bunu teyid ettiğini ifade etti. Türkiye İhracatçılar Meclisi 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, Köşk seçimleri öncesi Meclis dışı güç odaklarının dayatma içine girdiğini söyledi. Muhalefetin "masal dünyasında" gezdiğini kaydeden Erdoğan, "Önceki gün CHP Genel Başkanı televizyona çıkmış, çözüm için 17 önerilerinin olduğunu söylüyor. Birinciyi söylüyor, sıra ikinciye gelince 'Unuttum' diyor, 'Ben böyle bir cevap vereceğimi düşünmüyordum. Evrakları getirmedim...' Böyle bir Genel Müdür çıkacak, Cumhurbaşkanı adayı belirleyecek. Anadolu'da güzel bir kavram vardır. Mertek. Hani derler ya, 'Elifi görse, mertek zanneder' diye. Mertek aslında çatıyı tutmaya yarar. Ahşaptan uzunca bir sütundur. 30 Mart'ta bunların mertekleri çöktü, çatıları uçtu ama şimdi kendilerine başka çatı arıyorlar, mertek arıyorlar" nbsp;dedi. Girdikleri 7 seçimde de bu ülkenin çatı partisi olduklarını ve bu çatının ülkenin tamamını kucakladığını ifade eden Erdoğan, "Göreceksiniz 10 Ağustos'ta bu ülkenin inşallah 77 milyonu da inanıyorum ki bu ortak çatının altında yer almanın mücadelesini verecektir, burada buluşacaktır" değerlendirmesinde bulundu. nbsp;
Bazı çevrelerin üçüncü havalimanıyla ilgili hesapları olduğunu söyleyen Erdoğan, onun da hızının kesilmeye çalışıldığını aktardı. Erdoğan, bu girişimlerin hâlâ devam ettiğini vurgulayarak, "Eğer önümüzü kesebiliyorlarsa, güçleri yetiyorsa, kessinler. Şimdi saat 4'te gidip temel atacağım. Çünkü Türkiye artık ne Sabiha Gökçen'e ne Atatürk Havalimanı'na sığmıyor" diye konuştu. Erdoğan, hızlı tren projesinin de provoke edilmeye çalışıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Düşünebiliyor musun? Yaklaşık 250 noktada kablolar kesildi. Bunu Marmaray'da da üçüncü köprü de yaşadık. Öyle de yapsalar, böyle de yapsalar, 4-5 sene gecikmeyle de olsa Marmaray'ı açtık" dedi.
Konuşmasında faiz politikalarına da değinen Erdoğan, "Eğer siz yüksek faiz ortaya koyarsanız bu ülkede yatırımcının cesaretini ortadan kaldırırsınız. Bakıyorsunuz, ABD'de 1 puan, Japonya'da eksi. İsrail keza öyle. Bizde ise 13-14-15'lere çıkıyor? Böyle şey olmaz" diye konuştu. Diyarbakır'da evlatları için eylem yapan annelere de değinen Erdoğan, "Çocukları dağa kaçırılmış olan anneler orada ağlarken, onlara köpük sıkanlar, onları oralardan kovalayanlar konuşulmuyor. Ama polis, herhangi bir terör eyleminde TOMA'lardan su sıktığında, bunu o medya adeta böyle tahrik edercesine kullanabiliyor" dedi.

nbsp;Başbakan Erdoğan: 'Bu ülkenin tek çatısı AK Parti'
AKIN AKIN GELDİLER
Tören alanına vatandaşları getiren otobüsler, kilometrelerce uzayan kuyruklar oluşturdu. Beklemek istemeyenler yürümeyi tercih etti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...