Galatasaray, 65 maden işçisini İstanbul'a davet etti

Galatasaray, 65 maden işçisini İstanbul'a davet etti

SPOR Haberleri

Facia sonrası büyük acı yaşayan işçiler Florya Tesisleri'ni ve Arena'yı gezip, F.Bahçe ile oynanacak olan basketbol karşılaşmasını tribünden izleyecek.

Manisa'nın Soma İlçesindeki maden faciasında 301 işçinin hayatını kaybetmesinin üstünden tam 26 gün geçti. Facianın yaşanmasının ardından Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve yöneticiler Soma'ya giderek ziyarette bulunmuş ve yardım yapacaklarını açıklamışlardı. Teknik Direktör Roberto Mancini ve futbolculardan 13 milyon avro toplanmış, Didier Drogba ise tek başına 1 milyon avro bağış yapmıştı. Galatasaray, faciayı yaşayan 65 işci ve Soma Galatasaraylılar Derneği'nden 35 taraftarı, bugün Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe ile oynanacak play-off maçına davet ederek Soma faciasını unutmadığını gösterdi. Gelecek kafilede 10'u yaralı olarak kurtulan ve madende çalışan 65 işçi yer alacak. Kulüpten gönderilen davet sonrası hayli duygulanan işçiler karşılaşmayı sarı baret takarak izleyecek ve bir anlamda "Soma'yı unutmayın" mesajını verecek.
TT Arena'yı da gezecekler
Soma Galatasaraylılar Derneği Başkanı Mehmet Ali Işık, "İlçemizde olan faciadan sonra işçi ve işçi yakını arkadaşlarımızla beraber bugün oynanacak basketbol maçında olacağız. Biraz olsun arkadaşlarımızın kafalarını dağıtmalarını planladık. Galatasaray kulübüne teşekkür ediyoruz. Bizleri davet edip bu karşılaşmaya 100 bilet temin etti" dedi. İşçiler maç öncesi imkansızlıklar içinde hazırlattıkları plaketi Başkan Ünal Aysal'a sunacak. Dün gece otobüslerle yola çıkan işçiler, sabah Florya'ya gelerek tesisleri gezip yemek yiyecek. Maden işçileri, ardından da TT Arena turu atıp daha sonra Fenerbahçe ile yapılacak olan basketbol karşılaşmasını izleyecek.
BAHADIR ÇOKİŞLER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...