Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Shopping Fest sokaklara taşacak

Shopping Fest sokaklara taşacak

Ekonomi Haberleri

Dördüncü defa başlayan İstanbul Shopping Fest, bu sene AVM'lerle sınırlı kalmayacak. Şehrin bütün katmanlarına yayılan bir organizasyon olacak.

İstanbul'da düzenlendiği tarihlerde indirim fırsatları sunan İstanbul Shopping Fest (İSF), dördüncü yılında ışık ve dans gösterileriyle başladı. Festivalin açılışında Ortaköy Meydanı ve House Cafe'de çeşitli etkinlikler yapıldı. Açılışta konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, herkesi festival coşkusunu yaşamaya davet etti. Çağlar, "İstanbul Shopping Fest'in bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. Platform başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın üstlendiği festivalin bu yıl farklı olmasını istedik. Sivil toplum örgütleri ve dernekler bu yıl ilk defa organizasyon içindeler. Festivalin sadece AVM'lerde geçerli olduğu algısından sıyrılarak, bütün katmanlara yayılan bir organizasyon olmasını hedefledik" dedi. Açılışa İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Hüseyin Doğan, Türkiye İhracaatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, iş ve moda dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
İstanbul Shopping Fest 29 Haziran'a kadar devam edecek ve önümüzdeki günlerde alışveriş merkezleri kadar, İstanbul'un önemli alışveriş caddelerini de saracak. 23 gün boyunca sokak şenlikleri, konserler, gösteriler, çocuklara özel oyunlar, partiler, yarışmalar ve defileler yapılacak. Festivalin altın katılımcı olarak nitelendirilen AVM'leri 212 İstanbul Power Outlet, İstinye Park, Kanyon ve Zorlu Center olacak. Kapanış partisine Vialand ev sahipliği yapacak.


Festival yenilenen Ortaköy'de başladı
Yaklaşık 3 yıl süren restorasyonun ardından önceki gün hizmete açılan Büyük Mecidiye Camii'nin de bulunduğu Ortaköy meydanı, İstanbul Shopping Fest'in açılışına ev sahipliği yaptı. Caminin çevresinde toplanan vatandaşlar, Boğaz'da sergilenen gösterileri ilgiyle izledi. Büyük Mecidiye Camii, 2011 yılından bu yana Vakıflar Genel Müdürlüğü iş birliği ile Kuveyt Türk Katılım Bankası sponsorluğunda yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açılmıştı. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan "Tarihî ve kültürel mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bilinciyle restorasyon çalışmalarına destek verdik. Bunun için mutluluk duyuyoruz" dedi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...