Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sigara içen sürücülere ceza kesilmedi

Sigara içen sürücülere ceza kesilmedi

GÜNDEM Haberleri

Son 10 ayda uygulanan akşam 22.00'den sonra alkol satış yasağı uygulaması ile 21 tekel bayisine ceza kesildiği ortaya çıktı.

Son düzenlemelerle araç kullanırken sigara içen sürücülere öngörülen ceza ise uygulanmadı. İçişleri Bakanı Efgan Ala, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle 31 Ocak'ta TBMM'ye sunduğu alkol düzenlemesine ilişkin verdiği soru önergesine yanıt verdi. İçişleri Bakanı Efgan Ala, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 9 Eylül 2013 tarihinden bugüne kadar, 22.00- 06.00 saatleri arasında perakende olarak alkollü içki satışı yaptığı tespit edilen 21 perakende satıcıya idari para cezası uygulanmıştır" yanıtını verdi.


"SİGARA İÇEN SÜRÜCÜYE CEZA YOK"
Turgut Dibek, 'Toplumda alkol yasası' olarak bilinen düzenlemeye göre saat 22.00'den saat 06.00'a kadar perakende alkol satış yasağı ve araçlarda sürücü koltuğunda sigara kullanma yasağı uygulaması Eylül 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girmişti. Yürürlüğe giren yasa ile sürücülerin sigara içmesi de yasaklanırken bugüne kadar hiçbir sürücüye bu konuda ceza kesilmemiş olması, sürücüler üzerinde bir denetim yapılmadığını da ortaya koydu ifadelerine yer verdi. Dibek, şöyle dedi: "Yasa çıktığından beri akşam 22'den sonra alkol satışı yaptığı tespit edilen yalnızca 21 işyerine ceza kesilmiştir. Araçlarında sigara içen şoförlere hiç ceza kesilmemiştir. Araçlarda sigara içen sürücüler ile ilgili bir denetimin olmadığı burada ortaya çıkmıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...