İsviçre'de başörtüsü yasağı yeniden gündemde

/ Kaynak: DHA
İsviçre'de başörtüsü yasağı yeniden gündemde

DÜNYA Haberleri  / DHA

İsviçre'nin St.Gallen kantonunda okullarda başörtüsü yasağı yine gündeme geldi.

İsviçre'nin St.Gallen kantonunda okullarda başörtüsü yasağı yine gündeme geldi. Kanton meclisi okula giden kız çocuklarına başörtüsü takmayı yasaklamayı öngören taslağı işleme koyma tarihini erteledi.
Meclisin tartışmalı yasağı uygulamamasını eleştiren aşırı ırkçı parti Halk Partisi (SVP)gençlik teşkilatı (JSVP) yasa tasarı teklifi için kampanya başlatma kararı aldı. JSVP St.Gallen'in başkanı Mike Egger, "Siyasetçiler başörtüsü yasağı hakkında karar veremezse kararı meclisin yerine halk verir" diyerek kanton düzeyinde halk oylaması için imza toplamaya başlayacaklarını söyledi.
nbsp;Geçen aylarda Somalili, Bosnalı ve Türk öğrencilerin okulda yaşadığı problemlerle gazetelere yansıyan kantonun muhafazakar partilerinin yasağın kanton genelinde uygulanmasında ısrarlı oldukları görüldü. SVP önümüzdeki günlerde halk oylaması için gereken imza kampanyasını başlatacağını da açıkladı.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...