Corona virüsü kaynaklı ölümler artıyor

/ Kaynak: AA
Corona virüsü kaynaklı ölümler artıyor

SAĞLIK Haberleri  / AA

SARS hastalığının türevi olan corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısının 287'ye yükseldiği bildirildi.

Suudi Arabistan'da ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olan corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısının 287'ye yükseldiği bildirildi.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Medine kentinde daha önce hastalığa yakalan Suudi Arabistanlı 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Corona virüsüne yakalananların sayısının 698'e, ölenlerin sayısının 287'ye yükseldiği ifade edilen açıklamada, 359 kişinin iyileştiği, 52 kişinin ise tedavisinin devam ettiği belirtildi.

SARS'ın değişik türü olan corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012'de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Orta Doğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya ilaç tedavisi bulunmuyor.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...