Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran Cumhurbaşkanı kritik dosyalarla Türkiye'ye geliyor

İran Cumhurbaşkanı kritik dosyalarla Türkiye'ye geliyor

DÜNYA Haberleri

Seçildiği günden itibaren Batı dünyası ile ilişkilerde yumuşama sağlayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bu sefer kritik dosyalarla Türkiye'ye geliyor.

İki ülke arasındaki ticaret hacminde yaşanan hızlı düşüş, Ruhani'nin bugün başlayacak olan ziyaretinde ele alınacak. Görüşmelerde ortak ticaret hacminin 30 milyar dolara çıkartılması hedefleniyor. Doğalgaz ticaretinde fiyat ayarlaması ve bölgesel ticarette işbirliği imkanlarının da değerlendirileceği görüşmelerde, iki ülkenin çok farklı politikalar izlediği Suriye konusu da gündeme masaya yatırılacak. Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmî törenle karşılanacak olan Ruhani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısında iki ülke ilişkilerinin hepsini ayrıntıları olarak masaya yatıracak. Ruhani'nin iki günlük ziyaretini değerlendiren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden uluslararası ilişkiler uzmanı Bayram Sinkaya, ziyarette Türkmen gazının İran ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya pazarlanması konusunun gündeme geleceğine dikkati çekerek, "Önceden Nabucco projesi gündeme geliyordu. İran gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya transferi. Bu yönde yeni bir adım atılabilir. Nabucco çöktü. İran'ın TANAP'a katılması meselesi konuşulabilir. Bu muhakkak öne çıkacaktır" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...