Kral IX. Nadal

Kral IX. Nadal

SPOR Haberleri

İspanyol tenisçi Fransa Açık'ta Djokovic'i 3-1 yenerek bu turnuvayı 9. defa kazandı.

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) tek erkekler final maçında, 1 numaralı seri başı Rafael Nadal, 2 numaralı seri başı Novak Djokovic'i 3-6, 7-5, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 3-1 yenerek bu turnuvadaki 9. şampiyonluğuna ulaştı. Djokovic'in servisleriyle başlayan maçın ilk 7 oyununda iki tenisçi de servis oyunlarını aldı (4-3). Sırp raket, 8. oyunda karşılaşmada ilk servis kırma puanını yakalayan taraf oldu. Djokovic, devamında ilk seti 6-3 kazandı. İkinci sete Nadal servis kullanarak başladı. Karşılıklı servis oyunlarının kazanıldığı 5 oyundan sonra İspanyol tenisçi, 6. oyunda servis kırdı ve 4-2 üstünlük yakaladı. Fakat Djokovic'in 9. oyunda servis kırıp sonraki servis oyununa da tutunmasıyla sete denge geldi (4-4). Psikolojik savaşı bu sette Nadal kazandı: 7-5. 3. sete moralli ve hızlı giren Nadal 7. oyunda 4-2 öne geçti. Morali bozulan Djokovic'in ardı ardına hatalarını iyi değerlendiren Nadal bu seti de 6-2 alarak 2-1 öne geçti. nbsp;
Djokovic çabalasa da...
4. setin 6. oyununda Nadal, basit hata sayısı git gide artan Djokovic'in servisini kırarak rakibine 4-2 üstünlük kurdu ve şampiyonluk için büyük avantaj elde etti fakat sonraki oyunda yaptığı hatalar yüzünden bu fırsatı tepti. Servis kıran Djokovic, 8. oyunu da alarak adeta hayata döndü (4-4). Kritik 9. oyunu zor da olsa kazanan Nadal, Djokovic'in servisini de kırarak seti 6-4, 3,5 saat süren maçı da 3-1 aldı, Roland Garros'daki 9. şampiyonluğuna uzandı.


TARİHE GEÇEN ADAM
Nadal dünkü zaferle bir çok rekorun sahibi oldu. İspanyol raket üst üste 10 yıl boyunca grand slam şampiyonluğu yaşayan ve bir grand slam turnuvasını 9 kez kazanan ilk erkek tenisçi unvanını kazandı. İspanyol raket ayrıca Fransa Açık'ı üst üste 5 defa kazanan ilk erkek tenisçi olarak da tarihe geçti. Djokovic'e karşı çıktığı 42. maçta 23. galibiyetini elde eden Nadal, tek erkekler şampiyonuna verilen "Silahşörler Kupası"nın yanı sıra 1 milyon 650 bin avro para ödülünün de sahibi oldu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...