Galatasaraylı Muslera'dan çarpıcı açıklamalar!

Galatasaraylı Muslera'dan çarpıcı açıklamalar!

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda favori olmadıklarını, ilk hedeflerinin gruplardan çıkmak olduğunu söyledi.

Muslera, Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası öncesi FIFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. İlk maçlarını Kosta Rika ile oynayacaklarını hatırlatan Muslera, "Dört sene önce olanlar orada kaldı. Sanki her şeyi yeni baştan yaşıyorum. Dünya Kupası'nda oynamak, bir futbolcunun kariyerinde yaşayabileceği en büyük tecrübe. Her seferinde ilk anki heyecanı tekrar yaşıyorsunuz" dedi.
"SAKATLIKLARDAN KORKMUYORUM"
Dünya Kupası'nın başlamasına az bir süre kala yaşanan sakatlıkların kendisini korkutmadığını vurgulayan Muslera, "Sürekli bunu düşünmek arabaya her binişinizde trafik kazası geçireceğinizi düşünmek gibi. Oynarken bunu düşünmemelisiniz. Tabi ki risk her zaman var ama sürekli bunu düşünerek oynamak sadece sizi etkiler" diye konuştu.
"ARTIK DAHA OLGUNUM"
Başarılı eldiven, son Dünya Kupası'ndan bu yana olgunlaştığını belirterek, "Hem saha içinde hem saha dışında artık daha olgunum. Duygularımı kontrol etmeyi öğrendim ve hareketlerim daha oturaklı" şeklinde konuştu.
"İLK HEDEFİMİZ GRUPLARDAN ÇIKABİLMEK"
2010 Dünya Kupası'nda alınan dördüncülüğün ardından Uruguay'ın beklentilerinin yükseldiğini ifade eden tecrübeli kaleci, "Üzerine gelen Copa America başarısı beklentileri bir hayli yükseltti. Biz yine de finale çıkacağız iddiasıyla Brezilya'ya gitmiyoruz. İlk hedefimiz gruplardan çıkabilmek olacak" ifadelerini kullandı.
"FAVORİ DEĞİLİZ"
Muslera, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda favori olmadıklarını dile getirerek, "Uruguay zaten hiç favorilerden biri olmadı. Güney Afrika'da gruplardan çıkan son takım biz olmuştuk. İnsanlar çok az şansımız olduğunu düşünüyordu. Neler yapabileceğimizi herkese gösterdik. Yine aynı yolu izlemeyi tercih ederim" dedi.
"BUFFON'UN HAYRANIYIM"
İtalya'nın tecrübeli kalecisi Buffon'un hayranı olduğunu belirten Muslera, "Ona herkes hayran. Bu onun beşinci Dünya Kupası olacak. Şu an 36 yaşında ama hiç de öyle durmuyor. Ona karşı daha önce oynadım. Ben de onun gibi senelerce ülkemin kalesini korumak isterim" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...