Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aileler açlık grevine başladı

/ Kaynak: AA
Aileler açlık grevine başladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çocukları terör örgütünce kaçırılan ve seslerini duyurmak için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileler, açlık grevine başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileler, açlık grevine başladı. nbsp;Çocukları terör örgütünce kaçırılan ailelerin seslerini duyurmak için oturma eylemi yaptığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki orta refüjde bulunan çadırlar zabıta ekipleri tarafından refüjde çevre düzenlemesi yapılacağı gerekçesiyle kaldırıldı. nbsp;Zabıta ekiplerince ailelere ait kilim, hasır, çocuklarının fotoğrafları ve ziyarete gelenlerce hediye edilen çiçeklere de el konuldu. nbsp;Aileler Lice ilçesinde meydana gelen olaylar nedeniyle dün ara verdikleri oturma eylemini sürdürmek için bu sabah refüje geldiklerinde çadırlarının kaldırıldığını gördü. nbsp;Buna rağmen eylemlerini sürdüren aileler, dua ederek iki günlük açlık grevine başladı.
"Bu acı bitsin artık" nbsp;
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelen ve terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü belirttiği kızı Zübeyde Koç (19) nbsp;için oturma eylemi yapan Reşit Koç, AA muhabirine, oturma eylemi yapan ailelerle bugün açlık grevine başladıklarını söyledi.
"Çocuklarımıza kavuşmak için iki gün açlık grevi yapacağız. Çocuklarımız gelmezse açlık grevi başlayacağız" diyen Koç, çadırlarının zabıta ekipleri tarafından kaldırılmasına tepki gösterdi. nbsp;Koç, tek arzularının çocuklarına kavuşmak olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımız için burada eylem yapıyoruz. Yaşadığımız acı yetmez gibi çadırlarımızı söküp götürmüşler. Yaptıkları hakaretlerin ardından bunu da bize reva gördüler. Güneşte kaldık. Nasıl dayanacağımızı bilmiyoruz ama bu eylemi sürdürmekte kararlıyız" diye konuştu. nbsp;Çocuklarına kavuşmak için yetkililerden destek beklediklerini kaydeden Koç, "Bu acı bitsin artık. Evlat acısı çok ağır. Artık çözüm olmasını, barışın sağlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...