SOLOTÜRK 29 ülkeyi solladı

/ Kaynak: AA
SOLOTÜRK 29 ülkeyi solladı

YAŞAM Haberleri  / AA

29 ülke arasından en iyi gösteri takımı seçilen SOLOTÜRK ekibi, gösteri uçuşlarıyla dosta güven, düşmana korku veriyor.

Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2011'de Türk milletine armağan olarak kurulan ve kısa bir süre sonra İngiltere'deki bir organizasyonda 29 ülke arasından en iyi gösteri takımı seçilen SOLOTÜRK ekibi, gösteri uçuşlarıyla dosta güven, düşmana korku veriyor.Türk Hava Kuvvetleri'nin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan SOLOTÜRK ekibi, 13 personel ve 2 pilottan oluşuyor.Uçağın üzerinde Türk Hava Kuvvetleri'nin simgesi "Kartal Başı" figürü bulunan SOLOTÜRK'ün 1'inci Gösteri Pilotu Hava Yüzbaşı Yusuf Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SOLOTÜRK'ün Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekiplerinden biri olduğunu söyledi.

F-16'larla tek uçaklık gösteriler yaptıklarını anlatan Kurt, "SOLOTÜRK'te görev alan ekibin tamamı Hava Kuvvetleri'ne başvurarak bu işi gönüllü olarak yapmakta. Hepimizin kendi birimlerimizde görevleri mevcut. Görevlerimizi yaparken, bu işi de ikinci iş olarak devam ettiriyoruz. Filolarda, kendi birimimizde yeşil üniformamızla görevlerimizin başındayken, SOLOTÜRK olarak ihtiyaç duyulduğunda bir araya toplanıp verilen görevleri icra ediyoruz" diye konuştu.

SOLOTÜRK ekibinin eğitim süreci

Görev alan ekibin tamamının gönüllülük esasına göre seçildiğini anlatan Kurt, şöyle konuştu:
"SOLOTÜRK ekibi olarak. Basın Halkla İlişkiler ekibimiz ile uçağın uçuş ve iniş sonrası bakımlarından sorumlu olan bakım ekibimiz mevcut. SOLOTÜRK pilotu olabilmek için öncelikle Hava Harp Okulu'ndan mezun olmak şartı aranır. Hava Harp Okulu mezunu pilotlar arasından uçuş okulunda F-16'yı tercih etmiş pilotlar yeterli seviyeye ulaştıktan sonra gönüllü olarak Hava Kuvvetleri'ne başvuruda bulunurlar. Hava Kuvvetleri, SOLOTÜRK pilotuna ihtiyaç duyduğu zaman 'SOLOTÜRK pilotu seçilecektir' diye bir yazı yayımlar ve belirlediği kriterleri ilan eder. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, kriterlere uyan F-16 pilotları arasından seçimini yapar. Seçilen pilotların yaklaşık 2 ay süren bir eğitimi vardır. Bu 2 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan pilotlar SOLOTÜRK pilotu olarak görev yapmaya başlarlar."

"29 ülke arasında en iyi gösteri takımı seçildi"

SOLOTÜRK'ün, Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2011 yılında Türk insanına bir armağan edildiğini bildiren Kurt, kurulduktan 3 ay sonra da İngiltere Faırford'da dünyanın en iyi göstericilerinin bulunduğu 29 ülke arasında "en iyi gösteri takımı" seçildiğini kaydetti. nbsp;
Türk Hava Kuvvetleri pilotları olarak, her türlü duruma alışkın olduklarını anlatan Kurt, "Bütün gösterilere durmadan çalışıyoruz. Yaptığımız bütün antrenmanlar, bütün görevler, eğitimler hep zor günler, zor şartlar için. Bizim görevimizin biraz daha zor olmasının sebebi, biz normalde bu hareketleri yerden çok yüksekte emniyetli irtifalarda yapıyoruz. Ama biz SOLOTÜRK olarak bu hareketleri halkımıza göstermek istiyoruz. Halkımıza göstermek için daha alçak irtifada bu hareketleri yapıyoruz. O yüzden daha çok çalışıyoruz. Hataya kesinlikle imkan vermiyoruz. Bu yüzden normal görevlerimizden biraz daha zor oluyor. Çünkü hata yapma şansımız kesinlikle yok" ifadesini kullandı.
Türk pilotu olarak bu işi yapmanın gerçekten çok büyük bir ayrıcalık olduğunu dile getiren Kurt, "Birçok yere gittik ve dünyanın birçok yerini gördük. Hiçbir millet kendi pilotunu, kendi askerini bu kadar sevmiyor. Bu yüzden kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Biz gösterilerimiz esnasında veya sonrasında hep halkımızın dualarıyla, onların sevgileriyle, güzel sözleriyle karşılaşıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor" dedi. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...