Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Açlık grevindeki annelerin çadırlarını söktüler

Açlık grevindeki annelerin çadırlarını söktüler

GÜNDEM Haberleri

Açlık grevine başlayan çocukları terör örgütünce kaçırılan ailelerin eylemi sürdürdükleri orta refüjdeki çadırları, zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı.

Seslerini duyurmak için açlık grevine başlayan aileler, eylemi sürdürdükleri belediye önündeki orta refüjde zabıta ekipleri tarafından çadırlarının kaldırılması nedeniyle belediye önünden ayrıldı.

Ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla Dağkapı Meydanı'na yürüyen aileler, burada kurdukları çadırda açlık grevini sürdürüyor.

Şanlıurfa'dan gelerek terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü belirttiği kardeşi Fatih Eren (19) için oturma eylemine katılan Erhan Eren, daha önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan ailelerin belediye görevlilerince temizlik yapıldığı gerekçesiyle belediye önünden uzaklaştırıldığını hatırlattı.

"Aileler önce belediye ekiplerince orta refüje atıldı. Bugün de ailelerin çadırları belediye ekiplerince alındı. Dağkapı Meydanı'nda artık tarafsız bir bölgede sesimizi duyun" diyen Eren, ailelerle ortak kararları doğrultusunda eylem yerlerini değiştirdiklerini kaydetti.

Eren, ailelerin Dağkapı Meydanı'nda seslerini daha iyi duyurabileceklerine inandıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Tek amacımız dağdaki tüm çocukların getirilerek ailelerine kavuşmasıdır. Aileler barış haykırışlarını belediye önünde dile getirmişlerdi. Serzenişimiz, çağrımız sadece BDP'li yetkililere değil, bu savaşın bütün muhataplarınadır. Barışın tüm muhataplarına en iyi Dağkapı Meydanı'ndan sesleneceğimizi düşünerek eylem yerimizi değiştirdik. Tüm sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri burada görmek istiyoruz. Bakın işte tarafsız bir bölgedeyiz, sesimiz duyulsun."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...