Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vücudu kurtlanan kadına hastane sahip çıktı

/ Kaynak: DHA
Vücudu kurtlanan kadına hastane sahip çıktı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Bakımsızlıktan vücudunda kurtlanma görülen 35 yaşındaki Nuriye Kurt'a Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sahip çıktı.

Kardeşler Mahallesi'ndeki tek katlı müstakil evde yalnız yaşayan ve kimsesi olmayan Nuriye Kurt'un evinden kötü kokular gelmesi üzerine komşuları 25 gün önce durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Eve gelen sağlık ekipleri yalnız yaşayan Nuriye Kurt'u bakımsızlık nedeniyle vücudu kurtlanmış halde buldu. Bunun üzerine ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine götürülen Nuriye Kurt burada tedavi altına alındı. Başka bir hastaya bakmak için acil servise gelen Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yanık Ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan ise ağır koku nedeniyle kimsenin yanına yaklaşamadığı Nuriye Kurt'a sahip çıkarak kendi servisine yatırdı. Kurt'un tedavisine burada başlandı. Prof. Dr. Mustafa Turan, başka hastaları kontrol için acile gittiklerinde Nuriye Kurt ile karşılaştıklarını belirterek, şöyle dedi: nbsp;"Çoğu yeri çürümek üzere olan ağır koku üreten ve vücudunda yer yer kurtlanmalar olan bir vaka ile karşılaştık. Yaklaşık 2 saat boyunca o kurtları, ölü ve çürümek üzere olan dokular ile mücadele ettik. İlk geldiği gün hasta ile diyalog kuramıyorduk. Hastamız büyük ihtimal eski bir yanık nedeniyle bu hale gelmişti. Hemen ekip olarak yoğun tedaviye başladık. 10 gün boyunca hasta ile sözel bir diyalog kuramadık. Daha sonra tedavilere yavaş yavaş cevap vermeye başladı. 10 günün sonunda ağızdan beslenmeye başladı. Tedavilerimize yanıt almaya başladık. Şu anda 25'inci gündeyiz. Hastamız yürümeye başladı. Sol kolunda biraz yarası var. Orayı da diğer taraflardan alacağımız deri parçaları ile kapatacağız. Hastamızı tekrar hayata kazandıracağız."


BAKIMINI DOKTORLAR VE HEMŞİRELER YAPIYOR
Vücudundaki yaralar nedeniyle büyük acılar çeken talihsiz kadının bütün ihtiyaçları serviste bulunan doktor ve hemşireler tarafından karşılanıyor. Hemşireler Nuriye Kurt'un yemeğini kendi elleri ile yediriyor. Kimsesi olmadığı için temal ihtiyaçlarını karşılayamayan Kurt'a hastane ekibi bakıyor.
YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...