Çeyrek altın kaç lira? Kapalıçarşı'da son durum

Çeyrek altın kaç lira? Kapalıçarşı'da son durum

Ekonomi Haberleri

Altın, son dönemde yaşanan düşüşün yatırımcıları alıma teşvik edebileceği söylentileri ile, 4 ayın en düşük seviyesinden yaşadığı yükselişe tutunuyor.

Altın, son dönemde yaşanan düşüşün yatırımcıları alıma teşvik edebileceği söylentileri ile, dört ayın en düşük seviyesinden yaşadığı yükselişe tutunuyor. Paladyum fiyatları ise 34 ayın zirvesine tırmandı. nbsp;Spot altının onsu, Singapur saati ile 14:22'de 1,253.68 dolardan işlem görürken, 6 Haziran'da haftayı 1,253.23 dolardan tamamlamıştı. Altın, ABD ekonomisindeki gelişimin Standard amp; Poor's 500 Endeksi'ni zirveye taşıması ile dolardaki kazançların hızlanması üzerine, 3 Haziran'da 1,240.73 dolar ile 31 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeye gerilemişti. nbsp;Altın 2013 yılında, Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı söylentileri ile yüzde 28 gerileyerek, hem 12 yıllık yükselişi sonlandırmış hem de 30 yıldan fazla bir sürenin en dik kaybını yaşamıştı. Fed Ocak ayından bu yana tahvil alımlarında dört kez kesintiye giderken, bir sonraki toplantı 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu hafta açıklanacak olan veriler öncesinde, Cuma günkü verilerde istihdamın beklentileri aşmasının ardından ABD'de perakende satışların da yükseldiği tahmin ediliyor. nbsp;Nanhua Futures Co. analistlerinden Xia Yingying, "Bu denli düşük seviyelerden bir miktar alımlar olabilir. Altın fiyatları için risk, ABD ekonomisinde görülmeye devam eden gelişim sinyalleri ile birlikte hala aşağı yönlü" dedi. nbsp;Dünyanın en büyük altın tüketicisi Çin'de, Şanghay'da bulunan gösterge spot kontratın hacmi 6 Haziran'da 8,568 kilogram ile 4 Nisan'dan bu yana en düşüğe geriledi. Ülkede dün açıklanan verilere göre ihracat Mayıs ayında beklentilerin üzerinde yükseldi, ithalat ise beklenmedik şekilde geriledi. nbsp;Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex'te, ons başına 1,254.20 dolardan işlem görürken, 6 Haziran'da haftayı 1,252.50 dolardan tamamlamıştı. Altının 60 günlük volatilitesi Nisan 2013'ten bu yana en düşük düzeyde. nbsp;Gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 19.0678 dolar oldu. Platinin onsu 6 Haziran'daki 1,452.06 seviyesinden bugün 1,451.9 dolara gerilerken, fiyatlar Cuma günü 1,456.25 dolar ile bir haftanın zirvesini gördü.
Paladyumun onsu büyük bir değişiklik göstermeyerek 845.19 dolar olurken, 846.29 dolar ile Ağustos 2011'den bu yana en yükseği gördü. nbsp;Dünyanın en büyük platin üreticisi ve ikinci en büyük paladyum üreticisi olan Güney Afrika'daki madenlerde grevler dördüncü ayında devam ederken, bakanlar bugün son toplantının yapılacağını ifade ediyor.
Çeyrek altın kaç lira? Kapalıçarşı'da son durum

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...