Milos Nikic, Fenerbahçe'de

Milos Nikic, Fenerbahçe'de

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Grundig, Sırp smaçör Milos Nikic'i renklerine katarak yeni sezon öncesi ilk transferini yaptı.

Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi takımlarından Fenerbahçe Grundig, Sırp smaçör Milos Nikic'i bir yıllığına renklerine bağladı. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, geride kalan sezonun Challenge Kupası şampiyonu erkek voleybol takımı Fenerbahçe Grundig'in, yeni sezon hazırlıkları kapsamında transfer çalışmalarına başladığı ve geçen sezon Rusya'nın Guberniya Nizhny Novogrod takımında forma giyen Sırp smaçör Milos Nikic'i renklerine bağladığı bildirildi. Açıklamada, Sırp milli takımının da formasını giyen Milos Nikic'in, dünya ve Avrupa şampiyonlarında altın, gümüş ve bronz madalyalara sahip olduğu da hatırlatıldı. Sarı lacivertliler Milos Nikic'i renklerine katarak bu sezonki ilk dış transferini yaptı. Fenerbahçe Yönetimi iç transferde ise Serkan Kılıç, Kemal Kayhan ve kaptan Arslan Ekşi'nin sözleşmelerini uzatmıştı.


MILOS NIKIC KİMDİR?


31 Mart 1986'da ülkesi Sırbistan'ın Cetinje kentinde dünyaya gelen Milos Nikic, profesyonel voleybol kariyerine Karadağ'ın Budvanska Rivijera Budva takımında başladı.


2007-2008 Sezonunu İtalya'nın Sparkling Milano takımında geçiren 1 metre 94 santimetre boyundaki oyuncu, daha sonra Belçika'nın Knack Randstad Roselare, İtalya'nın Andreoli Latina, San Giustino ve Acqua Paradıio Monza Brianza gibi takımlarda oynadıktan sonra, geçtiğimiz 2 sezonu ise Rusya'nın Guberneiya Nizhny Novgorod takımında tamamladı.


3 metre 50 santimetre smaç, 3 metre 30 santimetre blok uzunluğu bulunan 28 yaşındaki oyuncu, dünya voleybolunun önemli temsilcileri arasında bulunan Sırbistan Milli Takımıyla birçok önemli başarıya imza attı.


2010 yılında İtalya'nın ev sahipliğinde yapılan dünya şampiyonasında milli takım formasını giyen Milos Nikic'li Sırbistan, yarı finalde Küba'ya 3-2 kaybederken, 3ncülük maçındaysa İtalya'yı 3-1 mağlup etti ve organizasyonu bronz madalyayla tamamladı.


Avrupa şampiyonasında da 3 kez forma şansı bulan başarılı smaçör, 2011 yılında Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nin düzenlediği şampiyonada altın; 2007 ve 2013'de ise bronz madalyanın sahibi oldu.


Dünya voleybolunun önemli organizasyonları arasında bulunan Dünya Liginde de Sırbistan Milli Takımını 3 kez temsil eden Milos Nikic, 2008 ve 2009'da gümüş, 2010'daysa bronz madalya kazandı.


2008 Pekin ve 2012 Londra olimpiyat oyunlarında da milli takım formasını giyen Milos Nikic, 2014-2015 sezonundan itibaren Fenerbahçe Grundig'in başarısı için ter dökecek.


SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...