Biri öldürme diğeri yaşatma derdinde!

Biri öldürme diğeri yaşatma derdinde!

GÜNDEM Haberleri

Lice'de gece yarısı evde hazırlanmaya çalışılan bomba infilak etti. Bir kişinin öldüğü olaya ilk müdahale askeri helikopterle yapıldı.

Çözüm süreciyle birlikte gelen bahar ortamının devamı için hükümet ve asker azami hassasiyet gösteriyor. Ancak, süreci akamete uğratmak isteyen PKK'lılar, güvenlik güçlerini çatışmaya çekmek için her yolu deniyor. Askere havai fişek, molotof ve el yapımı bombalarla saldıran örgüt üyelerine ilk yardımı ise yine asker yapıyor. Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kıralan köyü yakınlarında dün sabaha karşı meydana gelen patlamada 20 yaşındaki Ayhan Nazlıer hayatını kaybederken, 2'si ağır 4 kişi yaralandı. Tüp patlaması şeklinde açıklanan olayın, patlayıcı madde hazırlanırken meydana geldiği belirlendi. Yaralılar, patlamadan sonra askeri ambulans helikopterle Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. 2 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı. Lice'ye bağlı Hezen Köyü yakınlarında da askeri zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın patladı. Patlamada ölen ve yaralanan olmazken, araçta hasar meydana geldi.
ASKERİN SİLAHINA EL KONDU
Bu arada Lice'de izinsiz gösterilerde 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili şoke eden bir gelişme yaşandı. Diyarbakır Barosu'nun yaptığı açıklamaya göre Lice Cumhuriyet Savcılığı, olay mahallinde bulunan görevli personelin kimliklerini tespit edip silahlarına el koydurdu. Olay yerindeki kovanları toplatan savcılık, soruşturmanın tarafsız bir şekilde yürütüleceği bilgisini verdi. Öte yandan Muş'un Varto ilçesinde yol kesme eylemi yapan bir grup, geziden dönen 25 öğretmenin yolunu kesti. Teröristler rahatsızlanan 2 kadın öğretmeni bırakırken, 23'ünü alıkoydu. Öğretmenler 12 saat sonra serbest bırakıldı. Bitlis'te yol kesen PKK'lılar tarafından güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Zırhlı araçlara 102 merminin isabet ettiği, 10 küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi. Sakarya, Tunceli, Hakkari, Şırnak gibi illerde Lice olaylarını bahane edenler, gösteri yaptı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. nbsp;Hakkari'de bir sivil polis göstericilerin hedefi oldu. Tek başına kalan sivil polis, arkasından gelen bazı göstericilerin kafasına bir tahta kasa geçirmesi sonucu yere düştü. Polisin kalkıp arkadaşlarının yanına sığınması İHA kamerasına saniye saniye yansıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...