Başbakan tepkisi: Bayrağı indiren bunun bedelini kesin ödeyecek

Başbakan tepkisi: Bayrağı indiren bunun bedelini kesin ödeyecek

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'daki bir askeri birlikte Türk bayrağının indirilmesine Başbakan sert tepki gösterdi.

Diyarbakır'da yüzleri maskeli bir grup, 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın arka kapısının olduğu bölgedeki duvardan atlayarak kışla içinde direkteki Türk bayrağını indirdi. Türkiye'yi ayağa kaldıran görüntülere her kesimden tepki yağdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile ortak basın toplantısında konuya ilişkin bir soruya şu cevabı verdi:
"En şiddetli cümle neyse onu siz benden duymuş olun. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alma mahareti gösteriyorsa bunun bir karşılığı muhakkak ki olacaktır. Bunun bedelini de onu oraya gönderenler, kendisi, onlar da ödeyecektir. Çocuktur diye buna sessiz kalmamız mümkün değildir. Orada görevli olan askerdi, komutandı, bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir. Bütün bu olaylar (yol kesme), süreci provoke etmeye yönelik adımlardır. Bu provokasyonlara karşı milletçe dik durmamız lazım. Yol kesenler de bundan böyle bedelini ödeyeceklerdir. Talimatlar verilmiştir. Ülkemizin huzurunu, mutluluğunu kimsenin bozmaya ortadan kaldırmaya hakkı yoktur."
nbsp;Olayı kınayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül herkesi sorumlu davranmaya, provokatif eylem ve söylemlerden kaçınmaya çağırdı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek "Saldırı milletimizin onuruna yapılmıştır" derken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise "alçakça bir hareket" ifadesini kullandı. nbsp;
TSK: SİVİL ÖLÜMLER İSTENİYOR
TSK'dan da sert bir açıklama geldi. Yüzü kapalı provokatörün çocuk göstericilerin arasına gizlendiğinin belirtildiği açıklamada "Bölgeye sevk edilen tim tarafından şahsı ikaza yönelik havaya iki el uyarı ateşi yapılmış ve sesle ikazda bulunulmasına rağmen söz konusu şahıs bayrağımızı gönderden almıştır. Çocuklar ve kadınlar kullanılarak provakatif maksatlı yapıldığı, sivil ölümlerin amaçlandığı ve böylelikle kitlesel eylemlere zemin hazırlanması istendiği değerlendirilen ve tahammül sınırlarını zorlayan bu tür eylemlere karşı serinkanlı davranılmaya gayret sarf edilmektedir" denildi. nbsp;
Haber Merkezi ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...