Türk avukat İngiliz devine dava açtı

Türk avukat İngiliz devine dava açtı

Ekonomi Haberleri

Türk avukat ve iş adamı Engin Yakut, Range Rover markalı aracın 450 km'de arıza yapması sebebiyle İngiliz otomotiv devi Land Rover'e dava açtı.

Türk hukuk tarihinde bir ilk yaşanıyor. Türk avukat ve iş adamı Engin Yakut, yetkili distribütör dışında özel ithalat yoluyla satın aldığı Range Rover markalı aracın 450 km'de arıza yapması sebebiyle İngiliz otomotiv devi Land Rover'e dava açtı. nbsp;Arızanın hatalı üretim şanzımandan kaynaklandığını iddia eden Yakut, benzer üretim hatasıyla karşılaştığı belirtilen 5 Range Rover sahibinin daha olduğunu ifade ederek, nbsp;Av. Dr. Candaş Gürol ile birlikte Land Rover'dan nbsp;araçların geri çağırılması için dava açtı. Yakut, "Seyir halindeyken birden motordan yanık kokuları gelmeye başladı. Kıvılcımlar atıp yağ boşalırken, sertleşen direksiyona rağmen zorlukla durabildim. Distribütörün yetkili servisinde yapılan incelemede şanzımandaki vidaların iyice sıkılmadığı belirtildi" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...