Tanzanya ile ihracata başladı şimdi kraliçeye yatak satıyor

Tanzanya ile ihracata başladı şimdi kraliçeye yatak satıyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de yazılan başarı hikâyelerinden biri daha Kayseri'den geldi.

Hikâyenin kahramanı, ticaret hayatına Tanzanya'ya tencere satarak başlayan Berna İlter... Türkiye'nin ihracat hamlesinde başarmayı kafasına koyarak hareket eden İlter, önce fuarlarda katalog toplayarak bazı ülkelere ürün göndermeye başladı. Ardından kendi çocuğu için sağlıklı yatak bulma zorluğu yaşadı ve sektöre girmeye karar verdi. İsmindeki sesli harfleri çıkararak bulduğu BRN markası ile işe başladı. Önce birkaç ülke, ardından Mikronezya dahil, 60 ülkeye ihracat yapmaya başladı. Hatta İspanya Kraliyet ailesinin yatak siparişini bile kabul etti ve "yatağın değerinden fazla kargo" ücreti ödeyerek teslim etti. Bugün ise 27 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikasında, yıllık 23 milyon dolar ihracat yapıyor. Yurt dışında 3 günde 3 bin 500 yatak satma başarısı gösteren İlter, hedefini ise "5 yılda 50 mağaza" olarak ifade etti ve "Franchise verdiğimiz kişileri çok dikkatli seçeceğiz. 20 tanesi de kadın olacak" diye konuştu.
BEBEK YATAĞINA DİKKAT
Bazı firmaların eski yatakların sadece kumaşını değiştirip sattığını belirten Berna İlter, "Özellikle bebekler için bu çok tehlikeli. Aileler çok dikkat etmeli" dedi.
Cenk Esen KAYSERİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...