Brezilya'ya gidemeyen Türkiye 550 milyon dolar gelirden oldu

Brezilya'ya gidemeyen Türkiye 550 milyon dolar gelirden oldu

Ekonomi Haberleri

İki gün sonra başlayacak Dünya Kupası'nda yer alsaydık; reklam, sponsorluk, yayın, forma, bayrak gibi satışlardan büyük gelir sağlanacaktı

Türkiye'nin 2002 yılından sonra düzenlenen 3 Dünya Kupası organizasyonuna katılamaması, sadece sportif değil ekonomik olarak da önemli kayba yol açtı. Dijital spor medyası şirketi Perform Türkiye'nin Genel Müdürü Emre Uğurlu, sadece 2014 FIFA Dünya Kupası'nda yer alamamanın, Türkiye'yi en az 550 milyon dolarlık gelirden mahrum bıraktığını söyledi. Son 3 turnuvanın toplam zararının ise 1.2 milyar doları bulduğunu belirten Uğurlu, şöyle devam etti: "Geçmiş dönemlerdeki kayıplardan yola çıkarak ulaştığımız bu tahmini rakama, forma ve bayrak gibi tekstil satışlarından elde edilecek satış gelirlerinin yanı sıra ülke tanıtımından elde edilecek tanıtım gelirleri gibi kalemler de dahil. FIFA'nın takımlara vereceği ödüller, sponsorluk ve yayın gelirleri gibi gelirlerden yola çıkarak da bu kaybı hesaplayabiliyoruz."

Fener'e yeniden yargılama dopingi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Aziz Yıldırım için "yeniden yargılanma" talep etmesi, Fenerbahçe hisselerine doping etkisi yaptı. Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe Futbol AŞ hisse senetleri, geçen haftayı 32.75 liradan tamamlamıştı. Haberin etkisiyle dün 34.10'a çıkan hisse senetleri, yüzde 4'ün üzerinde prim yaptı. Fenerbahçe Futbol AŞ'nin piyasa değeri de dünkü artışın ardından 819 milyon liradan 852.5 milyon liraya yükselmiş oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...