Putin'in sözcüsü: 3. Dünya savaşı çıkar

Putin'in sözcüsü: 3. Dünya savaşı çıkar

DÜNYA Haberleri

Finlandiya'nın NATO üyeliğini gündeme getirmesi üzerine Putin'in temsilcisi Markov, "Savaş çıkarmak istemiyorsanız iyi düşünün" dedi

Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen'in, Ukrayna'daki gelişmeler üzerine NATO üyeliğini gündeme getirmesi Rusya'yı rahatsız etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, özel müzakereci olarak Sergej Markov'u Finlandiya'ya gönderdi. Finlandiya'nın hamlesinin Rusya'yı huzursuz ettiğini belirten Markov, Hufvudstadsbladet gazetesine verdiği demeçte, "Rusya, Finlandiya'yı NATO'ya girmemesi konusunda uyarıyor. Bunun Avrupa'daki barışa katkısı olmaz; tam aksine barışı bozar. Finlandiya AB'nin kolonisi haline geldi. 3'üncü Dünya Savaşı'nı çıkarmak istiyor musunuz? NATO'ya üye olmadan önce iyi düşünün" diyerek açık tehditte bulundu. 2'nci Dünya Savaşı'nın Nazi Almanya'sı döneminde antisemitizm sebebiyle başladığına dikkat çeken Markov, üçüncü dünya savaşının da Rus fobisi sebebiyle başlayabileceğini ileri sürdü. Putin'in Ukrayna'daki çözümü doğu ülkelerindeki gibi konfederasyonda bulduğunu kaydeden Markov, "Kiev kendi halkına zulüm yapmaya devam ederse, biz de ayaklananlara silah ve adam yardımı yaparız" diyerek Ukrayna'yı da tehdit etti. Bu arada Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkenin doğusundaki çatışmaları bitirmek için teklif ettiği barış planını, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Rusya temsilcileriyle üçlü toplantıda ele aldı. Çatışmanın yaşandığı bölgelerde erken bölgesel seçim teklifini de kapsayan planında yerel yönetimlere daha fazla yetki verilmesini gündeme getiren Poroşenko, "1 hafta içinde çatışmaları bitirmeyi planlıyoruz" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...