­Be­yaz Sa­ray'ın san­dal­ye­si ­Zon­gul­dak'ta ü­re­ti­li­yor

­Be­yaz Sa­ray'ın san­dal­ye­si ­Zon­gul­dak'ta ü­re­ti­li­yor

YAŞAM Haberleri

­Ye­ni­ce­li bir gi­ri­şim­ci ta­ra­fın­dan ü­re­ti­len san­dal­ye­ler, ABD'de Be­yaz Sa­ray'da, Tür­ki­ye'de i­se Çankaya Köş­kü'n­de kul­la­nı­lı­yor.

Zon­gul­dak'ın Çay­cu­ma il­çe­sin­de Ye­ni­ce­li bir gi­ri­şim­ci, a­ra­la­rın­da Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Köş­kü ve 3 dev­let baş­ka­nı­na ü­ret­ti­ği ah­şap san­dal­ye­ler­le il­gi çe­ki­yor. Ser­taş Ka­ra­kaş i­sim­li gi­ri­şim­ci ve i­ki kar­de­şi, 1974 yı­lın­da kur­duk­la­rı san­dal­ye fab­ri­ka­sın­da 4 dev­let baş­kan­lı­ğı­na ü­ret­tik­le­ri ah­şap san­dal­ye­ler­le il­gi o­da­ğı o­lu­yor. Fir­ma, A­me­ri­ka Bir­le­şik Dev­let­le­ri, A­zer­bay­can Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Sa­ra­yı, Ku­zey I­rak Böl­ge­sel Kürt Yö­ne­ti­mi Baş­kan­lık Sa­ra­yı ve Tür­ki­ye'de Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Köş­kü'ne ü­ret­ti­ği san­dal­ye­le­ri gön­de­ri­yor. Ö­nem­li gün ve or­ga­ni­zas­yon­lar­da da ü­re­ti­mi de­vam et­ti­ren Sertaş Ka­ra­kaş, şöy­le ko­nuş­tu: "Fir­ma­mız, 1974 yı­lın­da ku­ru­lup şu ­an ü­çün­cü ku­şak o­la­rak fa­a­li­yet­le­ri­ne de­vam et­mek­te­dir. 25 ül­ke­ye ih­ra­ca­tı­mız var. Fir­ma­mız Tür­ki­ye ah­şap san­dal­ye sek­tö­rün­de ilk beş fir­ma i­çe­ri­sin­de­dir. A­ma­cı­mız ilk on yıl i­çe­ri­sin­de ve dün­ya­da ilk beş fir­ma a­ra­sı­na gir­mek­tir" de­di.
40 PERSONEL ÇALIŞIYOR
Tür­ki­ye'de u­laş­ma­dık­la­rı i­lin kal­ma­dı­ğı­nı söy­le­yen fir­ma yet­ki­li­le­ri, "40 per­so­ne­li­miz­le nbsp;ü­re­tip 25 ül­ke­ye ih­ra­cat ya­pı­yo­ruz" di­ye ko­nuş­tu.
A­nıl Taş­kı­ran ZON­GUL­DAK İ­HA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...