Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kalbe kişiye özel cerrahi

Kalbe kişiye özel cerrahi

SAĞLIK Haberleri

Doç. Dr. Cengiz Köksal, 'Artık uygun hastalarda kapağı değiştirmeden tamir ediyoruz. İdeal kalp kapağı hastanın kendi kapağıdır' dedi.

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Cengiz Köksal, daha çok genç kadınlarda görülen doğuştan gelen kalp kapağının çökmesi, çocukluk döneminde geçirilen ateşli romatizma ve yaşlılıkla birlikte dokunun zayıflaması sonucu ortaya çıkan mitral kapak problemlerinde artık yeni bir aşamaya gelindiğini söyledi. Dr. Köksal, "Artık uygun hastalarda kapağı değiştirmeden tamir ediyoruz. İdeal kalp kapağı hastanın kendi kapağıdır" dedi. Mitral kapak hastalıklarında genellikle kapağın değiştirildiğini ancak yapay kapağın da bazı problemleri beraberinde getirdiğini ifade eden Dr. Köksal, kapak tamiri ile birçok yan etkinin de ortadan kaldırılabildiğini söyledi. Koşuyolu ekibi olarak seçilecek cerrahiyi kişinin sağlık durumuna göre belirlediklerini ifade eden Dr. Köksal, "Ateşli romatizmaya bağlı kapak problemlerinin ancak yüzde 20'si tamir edilebiliyor ancak bu vakalarda tamirin değişimden daha başarılı olacağını da unutmamak gerekiyor" dedi.
Ziyneti Kocabıyık / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...