Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Neçirvan Barzani: Irak ordusu Musul'da başarısız oldu

/ Kaynak: AA
Neçirvan Barzani: Irak ordusu Musul'da başarısız oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak ordusunun Musul'daki çatışmalarda güvenliği sağlamada başarısız olduğunu belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, yaptığı yazılı açıklamada olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Irak güvenlik güçleri, Musul'un emniyetini sağlamada bozguna uğramıştır. Bu nedeniyle, şehrin güvenliği Irak Şam İslam Devleti'nin eline geçmiştir" dedi.Can ve mal güvenliği olmayan Musul halkının, kenti terk ederek Kürdistan bölgesine geldikleri bilgisine dikkati çeken Barzani, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İki gündür Musul şehrinin güvenliğini sağlamak için birçok girişimde bulunduk ve Irak Ordusu ile birlikte şehri korumaya hazır olduğumuzu bildirdik. Fakat maalesef Bağdat yönetiminin tavrı, uyum içinde hareket edebilmemizi engelledi. Halkımızdan, Arap, Türkmen, Keldani, Aşuri ve Kürtlerden zor durumda kalan Musul halkına sahip çıkmalarını rica ediyorum. Kürdistan bölgesi halkına, Musul'dan göç eden insanlara yardımcı olmaları çağrısında bulunuyorum. Ellerinden geldiği kadar ve yasaların el verdiği çerçevede her türlü yardım ve desteği esirgemesinler."
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin de (UNHCR) Musul'dan kaçan sığınmacılara yardım etmesi gerektiğini ifade eden Barzani, "Kürdistan bölgesi olarak idaresi dışında kalan yerlerde yaşayan Kürtlere de şunun teminatını veriyoruz: Peşmerge güçlerimiz alarmdadır ve her türlü hazırlığı yapmıştır. Kuvvetlerimiz bu bölgelerin emniyetini korumak için teyakkuzdadır" bilgisini aktardı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...