Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Antalyaspor Avrupa'ya gitmek için TFF'ye başvurdu

/ Kaynak: DHA
Antalyaspor Avrupa'ya gitmek için TFF'ye başvurdu

SPOR Haberleri  / DHA

Antalyaspor, Avrupa Kupaları'na gitmek için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF)resmen başvurdu.

Türkiye'de 3 Temmuz'dan sonra birçok takım için suçlamaların yapıldığına dikkati çeken Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, "Birtakım süreçler yaşandı. Antalyaspor adının bu süreçte hiçbir şekilde geçmemesinden dolayı geçmiş yönetime teşekkür ediyorum. Antalyaspor tarihinde bu konularda hiç leke almamıştır. Antalyaspor'un UEFA Lisansı'nın iptal edildiği, askıya alındığı yönünde haberler çıktı. Bu itibarsızlığı da benim yaptığım söylendi. Bu da son derece çirkin bir iftiradır. Evet bizim, eski futbolcumuz Sammy Ndjock alacağından dolayı UEFA'ya başvurdu ve bunun neticesinde UEFA Kulüp Yüksek Lisansımız askıya alındı" diye konuştu.


CEZA ALAN KULÜPLER TÜRKİYE'DE CİRİT ATIYOR
Ancak yarına kadar 260 bin Euro'yu Ndjock'un kulübü olan Lyon'a yatırmaları halinde lisanslarının askıdan düşeceğini aktaran Başkan Gencer, "UEFA Kulüp Yüksek Lisansımız devam edecek. Onun dışında federasyon ve UEFA'yla ilgili problemimiz yok. 3 Temmuz sürecine karışmamamıza rağmen en büyük sıkıntıyı çeken, en çok mağdur olan kulüplerden biriyiz. Bu kulüpler Süper Lig'de cirit atıyor, Avrupa'ya gittikleri zaman da UEFA cezayı kesiyor. Onları 'Sen benim sınırlarım içerisinde top oynayamazsın' diye geri gönderiyor. UEFA bu kadar net bir tablo çizerken, Türkiye'de bu futbol takımlarının cirit atması bizim için de düşündürücü. Bizim günahımız ne diye soruyoruz" dedi.


DÜŞECEK- KALACAK TAKIMLARIN KADERİNİ ÇİZDİLER
Eskişehirspor ve Sivasspor Avrupa'da oynayamayacağına göre Türkiye'de de oynamaması gerektiğini kaydeden Gültekin Gencer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunlar Avrupa'da oynayamıyorsa, Türkiye'de de oynamasınlar. Türkiye'de de karşımıza engel olarak çıkmasınlar. Türkiye Kupası'nda yarı finale kadar geldik ama bu süreçte büyük zarar gördük. Türkiye Kupası'na kenetlenmiş bir Eskişehirspor ile yarı final oynadık. Bu kupayı o kadar önemsediler ki, ligde kimin düşüp kimin düşmeyeceğini önemsemeyecek kadardı. Ligde son maçlarına bakarsanız, düşme hattındaki takımlarla oynadıkları son 5 maça bakarsanız, yedeklerle çıktılar. Türkiye liginde düşecek- kalacak takımların kaderini çizdiler. Bunu da sırf Avrupa Kupaları'na gidebilmek hayaliyle yaptılar. Bunları belki yönetimleri yaptı, belki de hocaları yaptı. Kim yaptıysa yaptı. Önemli olan Türkiye liginin kaderini çizmiş olmaları. Şimdiye kadar konuşmadım ama artık konuşma ihtiyacı hissettiğim için söylüyorum. O takımdaki bazı futbolcu kardeşlerimle konuşup, acı gerçekleri öğrenince üzüntülerimi belirtmek için o kulübün yöneticilerini, teknik ve idari kadrolarını bugün konuşuyorum. Arkadaşlar şimdi de 'Avrupa Kupaları'na gidiyoruz' diye sevindiler, ama 3 Temmuz sürecinde adı geçen kulüp oldukları için Avrupa'dan men edildiler."


AVRUPA'YA ANTALYASPOR GİTMELİ
Türkiye Kupası'ndan dolayı bir takım Avrupa'ya gitme hakkı kazanıyorsa o takımın Antalyaspor olduğunu vurgulayan Başkan Gencer, "Federasyonun bu konuda varsa statüsü ve kararları, bunu düzeltmesi lazım. Avrupa'ya gidecek takım kupa ayağından gitmelidir. Ligden gitmemelidir. Çünkü Galatasaray Bursa'yı eledi. Eskişehir bizi eledi. Eskişehir bizi elediği için bizim gitmemiz gerekiyor. Statü çok açık. Federasyonun bu konuda düzgün karar vermesini, konuya realist yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Bu konu iyice araştırılıp, bir hata daha yapılmaması lazım. TFF de UEFA gibi kararlar alabilseydi, belki bugün biz Süper Lig'den düşmemiş olacaktık. Benim kişisel başarısızlıklarımı, küme düşmüşlüğümü bunlara bağlama gibi bir düşüncem yok" diye konuştu.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...