Taliban 35 öğretim üyesi ve öğrenciyi kaçırdı

/ Kaynak: AA
Taliban 35 öğretim üyesi ve öğrenciyi kaçırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kandahar Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan 35 kişilik gurubun, Taliban militanları tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Kandahar Valiliği sözcüsü Davahan Minepal, söz konusu gurubun, Kandahar'dan başkent Kabil'e gelirken Gazne vilayetinin Karabağ ilçesinde kaçırıldığını söyledi.

Militanların, üniversite öğrencileri ve öğretim görevlilerini taşıyan otobüsü durdurmak için açtığı ateş sonucu bir öğretim elemanının yaralandığı bilgisini veren Minepal, kaçırılan kişilerin, 14 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için okulların tatil edilmesi dolayısıyla bu süreyi evlerinde geçirmek için Kabil'e gitmeye çalıştığını belirtti.

Gazne Vali Yardımcısı Muhammad Ali Ahmadi de kaçırılan kişilerin nereye götürüldüğü konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ancak Talibanla arabuluculuk yapacak kanaat önderleriyle görüşmeye başladıklarını kaydetti.

Taliban ise bu konuda henüz açıklama yapmadı.

Afganistan Çalışma Bakanlığı, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu nedeniyle 10-16 Haziran arasında tüm okullarını tatil olduğunu açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...