Müzakereler görüş ayrılıklarına rağmen iyi geçti

/ Kaynak: AA
Müzakereler görüş ayrılıklarına rağmen iyi geçti

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçı, İran ile ABD arasındaki iki gün süren, İran'ın nükleer programına ilişkin görüşmelerin iyi geçtiğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçı, ABD ile iki gün süren, İran'ın nükleer programına ilişkin görüşmelerin, "İki ülke arasında hala var olan görüş ayrılıklarına rağmen" iyi geçtiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı, İran ile ABD arasındaki iki gün süren, İran'ın nükleer programına ilişkin görüşmelerin, "İki ülke arasında hala var olan görüş ayrılıklarına rağmen" iyi geçtiğini söyledi.

İran'ın nükleer programına ilişkin İran ile ABD arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan ve iki gündür devam eden görüşmeler sonrasında, İran heyeti adına müzakerelere katılan Arakçı, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Arakçı, "Bizim için iyi bir müzakere oldu. Elbette hala aramızda (ABD ile) farklılıklar ve ihtilaflar var. Ama haftaya Viyana'da yapılacak görüşmeler öncesinde bence iyi bir fikir alışverişi oldu" dedi.

Görüşmelerin olumlu bir atmosferde geçtiğini ifade eden Arakçı, "Ama söylediğim gibi (ABD ile) görüş ayrılıkları hala mevcut. Aramızda köprüler kurmak için daha fazla zorlamamız lazım. Yapılan bu görüşmeler sayesinde her iki taraf da pozisyonunu öncesine nazaran daha iyi anladı" diye konuştu.

Arakçı, "ABD ile aralarındaki mesafeyi eritmek için yapacak daha çok işlerinin olduğunu" da aktardı.

İran'ın nükleer programına ilişkin İran ile ABD arasında Cenevre'de yapılan ve iki gündür devam eden görüşmeler tamamlandı.

Görüşmelere, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı, ABD heyeti adına ise ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns katıldı.

İran ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında 24 Kasım 2013'te Cenevre'de varılan geçici anlaşmada öngörülen ve 20 Temmuz 2014'e kadar üzerinde uzlaşılması kararlaştırılan kapsamlı anlaşma konusu, görüşmelerde ele alınan ana konuların başında yer alıyor.

İran, uranyum zenginleştirme programının barışçıl yollardan enerji elde edilmesini hedeflediğini savunurken, Batılı devletler ise bu ülkenin program sayesinde nükleer silah elde edebileceği düşüncesini dile getiriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...