BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kaymağın anavatanından Türkiye’ye soya yağı

Kaymağın anavatanından Türkiye’ye soya yağı

Türkiye’nin önemli sıvı yağ üreticilerinden Oruçoğlu Yağ A.Ş. yeni yıla, kaymağın anavatanı Afyon’da soya ve zeytinyağı üretimiyle başladı. Oruçoğlu Yağ A.Ş, Oruçoğlu Thermal Otel’de geçtiğimiz gün yaptığı bayiler toplantısında yeni ürünlerini tanıttı. Türkiye’de ayçiçek yağında %5’lik pazar payına sahip olan Oruçoğlu, zeytinyağı ve soya yağını ürünleri arasına kattı.



AFYON-Türkiye’nin önemli sıvı yağ üreticilerinden Oruçoğlu Yağ A.Ş. yeni yıla, kaymağın anavatanı Afyon’da soya ve zeytinyağı üretimiyle başladı. Oruçoğlu Yağ A.Ş, Oruçoğlu Thermal Otel’de geçtiğimiz gün yaptığı bayiler toplantısında yeni ürünlerini tanıttı. Türkiye’de ayçiçek yağında %5’lik pazar payına sahip olan Oruçoğlu, zeytinyağı ve soya yağını ürünleri arasına kattı. Oruçoğlu, Türkiye’nin 1998 yılında tanıştığı ve dünyanın ençok tükettiği sıvı yağ olan soya yağını Afyon’da üretip pazarlamaya başladı. Roche ile ortak bir çalışma yapan Oruçoğlu, Türkiye’de yağ söktöründe bir ilk olan Omega 3 ilaveli ayçiçek yağını yeni ambalajıyla tüketicinin beğenisine sundu. Yağ söktöründe Türkiye’de ilk 5 arasında bulunan Oruçoğlu, üretiminin %20’sini Almanya, Fransa, İtalya, Suriye, Dubai, İsrail, Azarbeycan, Norveç gibi ülkelere ihraç ediyor. Birleştiler, güçlendiler Oruçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Oruç, kendisi gibi bir aile şirketinin başında bulunan, hızlı tüketim ürünleri dağıtım sektörünün büyüklerinden Hedef Gıda Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kara ile geçtiğimiz Nisan ayında güçbirliği anlaşması yaptı. Türkiye genelinde her satış noktasında olmayı hedefleyen Oruç, böylece İstanbul’da da satış ağını genişletmeyi başardı. Celal Oruç, “Başarı, altyapısı güçlü distrübütör seçtiğimiz ve kolladığımız için gerçekleşti” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT