Aksaray sele teslim, belde ve köyler su altında kaldı

/ Kaynak: İHA
Aksaray sele teslim, belde ve köyler su altında kaldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Aksaray'da dün öğleden sonra başlayan sağanak yağış bölgede bulunan belde ve köyler sular altında bırakırken, birçok köprülerde çökmeler meydana geldi.

Aksaray'da dün öğleden sonra başlayan ve aralıksız devam eden yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış nedeniyle Hasan Dağı Bölgesinde bulunan Karacaören Köyü, Gözlükuyu Köyü ve birçok beldede evler sular altında kaldı. Taşpınar Beldesinde ise bir köprülerde çökmeler meydana geldi.Selin ardından Aksaray Valiliğine bağlı İl Acil Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İl Özel İdaresi ekipleri, çamurla kaplanan yolların temizlenmesi için çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar sonrası ekipler, evlerdeki suların çekilmesini sağladıktan sonra mahsur kalan bazı vatandaşları kurtardı.Olayın ardından belde ve köylere gelen Aksaray Valisi Şeref Ataklı, zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu. Sel ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şeref Ataklı, "Taşpınar Beldemizde bu akşam aşırı bir yağış oldu. Beldemizin içerisinden geçen derenin taşması sonucu dere etrafındaki evlerde hasarlar meydana geldi. Allah'tan ki can kaybımız yok. Ancak evlerde, duvarlarda hasarlar var. Tespitlerimizi yapıyoruz şu anda. AFAD ekiplerimizde tespit çalışmalarını yapıyor. Tespit sonrası da gerekli işlem ne ise yapacağız. Bir an önce bu hasarı ortadan kaldıracağız" dedi.
Sağanak yağış sonrası gelen selden mağdur olan köylüler ise, "Aniden geldi, evlerimiz ahırlarımız sular altında kaldı. Perişan olduk" dediler.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...