En anlamlı tepkiyi Diyarbakır gösterdi

En anlamlı tepkiyi Diyarbakır gösterdi

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da Türk bayrağına yapılan çirkin saldırı sonrası en anlamlı mesajlardan biri Diyarbakır merkezli Güneydoğu Anadolu Dernekler Federasyonu'ndan.

Diyarbakır'da Türk bayrağına yapılan çirkin saldırı, yurt genelinde düzenlenen yürüyüşlerle protesto edilirken Güneydoğu'dan da sağduyu çağrısı yapıldı. En anlamlı mesajlardan biri Diyarbakır merkezli Güneydoğu Anadolu Dernekler Federasyonu'ndan geldi. Federasyon Başkanı Rıdvan Söylemez, "Olay başta Kürt halkına yapılmış bir saldırıdır. Kürt halkının dedelerinin kanıyla dünyaya adeta meydan okurcasına bugüne dek bağımsızlığımızı simgeleyen Türk bayrağının indirilmesine tahammül etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Bir densizin yaptığı bir olayı tüm Kürt halkına mal etmeye çalışanlar, çözüm sürecinin bozulmasını isteyenler amacına ulaşamayacaktır" dedi. İstanbul'da eylem yapan Barış Anneleri, "Umutla barışı talep ediyoruz. Bu coğrafyanın ve çocuklarımızın geleceği adına, herkesi sağduyuya davet ediyoruz" mesajını verdi. Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Ferhan Ademhan da "Bayrak hepimizin değeridir. Daha önce de benzerleri oldu ve arkasından provokatif eylemler çıktı. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...