Kılıçdaroğlu'na cevap: Bu rapor hayvanat bahçesinden gelmedi

Kılıçdaroğlu'na cevap: Bu rapor  hayvanat bahçesinden gelmedi

Politika Haberleri

"TÜBİTAK'ın ses kayıt raporlarını dünya çapında kariyeri olan bilim adamlarımız yazdı. İnanmıyorsan git Amerika'da incelet..."

Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜBİTAK ile ilgili iddialarına basın toplantısıyla cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'nin en saygın kuruluşlarından birisine hayvanat bahçesinden müdür getirirseniz, size böyle rapor getirir" ifadesini kullandığını hatırlatan Işık, "Raporu yazanlar, ODTÜ'den mezun olmuş, ABD'nin en iyi üniversitelerinde doktoralarını yapmış iki çok değerli profesörümüzle, Hacettepe Üniversitesinden mezun olmuş, İngiltere'de doktorasını yapmış ve üçü de elektrik elektronik mühendisi olan çok değerli bilim insanlarımız. Dolayısıyla hayvanat bahçesinden gelen bir müdür değil bu konuda dünya çapında kariyeri olan üç değerli bilim insanı... Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesi tamamen gerçek dışı ve yalandır." dedi. Işık, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "böyle bir teknoloji dünyada yoktur" ifadeleri için de, "İşin enteresan yanı şu, 'böyle bir teknoloji dünyada yok' sözünü bazı paralel ve ulusalcı medyada gördük. Bu demeci veren kişi, TÜBİTAK'tan paralel yapının temsilcisi olduğu için uzaklaştırılan bir kişi... Sayın Kılıçdaroğlu yoksa siz bu kişiyi yanınıza danışman mı aldınız? nbsp;Kılavuzu paralel olanın başı bataktan kurtulmaz. Eğer bunun montaj olmadığına inanıyorsanız, siz gidin Amerika'da bu işi en iyi yapan kuruluşlara müracaat edin" dedi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...