14.01.2003 - 01:00 | Son Güncelleme: 14.01.2003 - 01:00
Özürlüye aile darbesi
Ereğlide hizmet veren 75. Yıl Hüsniye Danış Salvat Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdür Vekili İlhan Demirsu, Ereğli ve çevresinde çok sayıda özürlü çocuk bulunduğunu belirterek, Ancak bazı aileler özürlü çocuklarını kabullenemedikleri için dışarıya çıkarmıyor dedi.
ZONGULDAK(İHA) - Ereğlide hizmet veren 75. Yıl Hüsniye Danış Salvat Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdür Vekili İlhan Demirsu, Ereğli ve çevresinde çok sayıda özürlü çocuk bulunduğunu belirterek, Ancak bazı aileler özürlü çocuklarını kabullenemedikleri için dışarıya çıkarmıyor dedi.
Ereğli 75. Yıl Hüsniye Danış Salvat Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdür Vekili İlhan Demirsu, İHAya yaptığı açıklamada, merkezde, özürlü öğrencilerin topluma kazandırılması için çok sayıda sosyal etkinlik gerçekleştirdiklerini belirttti. Ailelerin tutumları nedeniyle, bölgedeki özürlülerin sadece yüzde 20sinin bu tür merkezlere gönderildiğini kaydeden Demirsu, Aileler özürlü çocuklarını kabullenemiyorlar. Bu nedenle rehabilitasyon merkezlerine göndermiyorlar. Halbuki çocuklarının eğitim almasını sağlasalar, kendileri de büyük bir yükün altından kalkmış olacaklar şeklinde konuştu.
90 öğrenci
Demirsu, anne ve babaların özürlü çocuklarını rehabilitasyon merkezlerine göndermeleri gerektiğini ifade ederek, Merkezimize Ereğli ve Alaplı ilçeleri ile Kandilli beldesi ve Düzcenin Akçakoca ilçesinden toplam 90 öğrenci geliyor. Sırada bekleyen 40 başvurumuz var. Engelli öğrencilere grup eğitimi ve bireysel eğitimin yanı sıra fizik tedavi ünitesinde eğitim veriliyor. Burada çeşitli el becerileri, küçük matematik problemlerini çözme, beden ve müzik eğitimi verilerek öğrencilerin ve ailelerin bir şeyler yapabileceğini gösteriyoruz. Çocuklarımızla birlikte çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Ailelerin de katılımıyla piknik yapıyoruz. Özürlüler gününde çeşitli etkinlikler düzenledik. Elişi ve resim sergisi açtık, çeşitli müzik ve folklor gösterileri yaptık. Ancak görüyoruz ki, anne ve babalar kendi özürlü çocuklarını topluma göstermemek için rehabilitasyon merkezine göndermiyorlar dedi. Demirsu, verilen eğitimin hem çocuk hem de aile açısından büyük faydalar sağladığını da ifade ederek, Öncelikle özürlü çocuklar kendilerine güvenmeyi ve birşeyler başarabileceklerini, aileler de özürlü çocuklarını kabullenmeyi öğreniyor diye konuştu.